A főzés egyik legkényesebb pontja az utána való takarítás, amihez valljuk be, nem sokunknak van kedve. Az odaégett főzőedények esete pedig különösen problémás, amit néha a legerősebb vegyszerek sem képesek orvosolni. Éppen ezért 4 házi módszert hoztunk most nektek, amiknek bevetésével biztosan nem kell majd kukába dobni az odaégett főzőedényeket!
Kattints a galériára az odaégett főzőedény megtisztításának praktikáiért!
1. Fekete tea
A fekete tea nemcsak a reggelek megmentője lehet, ha elfogyott a kávé, hanem az odaégett főzőedényeké is! Ha már megtörtént a baj, akkor se keseredj el, csak főzz le egy erős feketét, amit önts a megmentenivaló edénybe és adj hozzá egy kanál sót. Hagyd állni egy éjszakán át, és másnap sikáld át szivaccsal.
3. Ecet
Elképzelhető, hogy ezzel a módszerrel egy ideig ecetszagú lesz az edény, de cserébe egészen biztosan nem kell majd búcsút inteni neki. Önts annyi ecetet az edénybe, ami ellepi az odaégett részt, majd forrald fel és hagyd kihűlni. A leégett rész fellazul, amit már könnyedén ki tudsz sikálni egy szivaccsal is.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: