5 házi kölni húsvétra, ha lecserélnéd a bolti pacsulit

A húsvéti locsolkodás az olcsó bolti pacsuliktól és réges rég lejárt kölniktől válik igazán kellemetlenné. Megmutatjuk, hogyan lehet otthon, mindenkinek tetsző illatszereket készíteni.

Magyarországon az egyik legfontosabb húsvéti hagyomány a locsolkodás. Bár eredetileg húsvét hétfőn vízzel volt szokás “megöntözni” a fiatal lányokat, az elmúlt évtizedekben a kölnik és parfümök használata vált elterjedté. A bolti illatok azonban gyakran túlságosan is intenzívek, egyenesen kellemetlenek. Elmondjuk, hogyan lehet házilag, kellemes illatszert készíteni, amivel bárki helyettesítheti a bolti pacsulit húsvét alatt és után is. 

Rózsa, levendula, vetiver is kerülhet a keverékedbe

A házi testpermet-készítéshez a következőkre lesz szükséged: 

  • 1 csésze desztillált víz
  • 1 evőkanál glicerin vagy csodamogyoró kivonat
  • 1db  szórófejes műanyag flakon 
  • választott illóolaj keverék 

Egy jól elkészített testpermet felfrissít és kellemes illatot kölcsönöz neked anélkül, hogy az túlságosan tolakodó lenne. Különböző illóolajok segítségével személyre szabhatod és ami a legjobb: tényleg csak olyan dolog kerül bele, amiről te is tudsz. Az illóolajok és a víz mellett csupán valamilyen emulgeálószerre (glicerinre vagy csodamogyoró kivonatra) lesz szükséged, hogy az segítse az olaj és a víz keveredését. 

Csepegtesd az illóolajokat az emulgeálószerbe, rázd össze jól, amíg a két összetevő egyveleget nem alkot, majd add hozzá a desztillált vizet. Kész is van a saját testpermeted, amit aztán használhatnak a locsolók kölni helyett! 

Galériánkban összeszedtünk 5 izgalmas illatkombinációt a házi testpermetekhez! 

Forrásunk volt. 

Még több házi trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...