Házi gyömbérsokk: ezt sem az ízéért szeretjük

Enyhe torokfájás, fejfájás és gyanús bizsergés az orrban? Az apokaliptikus influenza hírnökei is lehetnek ezek a tünetek. Legfőbb ideje hadat üzenni a betegségeknek, mielőtt azok letaglóznának.

Vagy utálod a gyömbért, vagy szereted. De az tény, hogy a sajátos ízű gyökér nagyon egészséges, és gyakorlatilag könnyen elérhető otthoni gyógymód minden elképzelhető betegség ellen. Kavarog a gyomrod? Jöhet egy gyors gyömbértea. Keringési problémák? Gyömbér! Teli orr, köhögés és fejfájás? Csakis gyömbér! Ráadásul megelőző jelleggel minden nap fogyaszthatod. Különösen pedig a kurkuma, a citromlé és egy jó csipet bors kombinációjával adhat szupererőt az immunrendszerednek.

Gyömbérszirup egyszerűen

Egyszerűen elkészíthető, sokáig elálló gyömbérszirup, amit széleskörűen felhasználhatunk. Télen cukor helyett ízesíthetjük ezzel a teánkat, nyáron pedig a limonádéknak ...

Rengeteg remek, egészséges anyag rejtőzik a gyömbérgyökérben. A házi gyógymódok alapját adó, sokoldalú C-vitamin mellett magnézium, kalcium, vas, foszfor, kálium és nátrium és egészséges illóolajok is vannak benne. A gyömbérnek antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van, serkenti a vérkeringést és az emésztést. Tehát számos oka van annak, hogy ezt a sokkoló gyömbéres italt ajánlgatjuk.

Házi gyömbéres ital összetevői egy napi adaghoz:

  • friss gyömbér, kb. 4 cm-es darab
  • friss kurkuma, kb. 4 cm-es darab
  • egy citrom leve
  • egy jó csipet bors (a kurkuma felszívódása miatt)
  • frissen facsart narancslé – ízlés szerint

Hogy mennyi összetevőre van szükséged, attól függ, hogy előre szeretnéd-e elkészíteni az italt az egész családnak, vagy csak egyetlen adagot dobnál össze. Ha a munkával spórolnál, mi azt javasoljuk, ne aprózd el.

Gyömbéres-citromos csirkeleves

Egy valódi energiabomba ez a csirke erőleves. Ilyenkor télen tehetünk bele egy kis darab kurkumagyökeret, mely gyulladáscsökkentő hatású, és csodás nyáridéző napsárga színt ad a ...

Hogyan készül?

Hámozd meg a gyömbért és a kurkumát. Utóbbihoz, ha jót akarsz magadnak, használj kesztyűt, mert biztosan nem tudod majd levakarni a sárgaságot a kezedről. Ha ezzel megvagy, reszeld apróra az összetevőket. Facsard ki a citromlevet, és add hozzá a reszelékekhez, majd mehet rá a bors és végül a narancslé. Ha túl savanyúnak találod az italt, adhatsz hozzá egy kevés mézet. Egészségedre!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...