Házi gyömbérsokk: ezt sem az ízéért szeretjük

Enyhe torokfájás, fejfájás és gyanús bizsergés az orrban? Az apokaliptikus influenza hírnökei is lehetnek ezek a tünetek. Legfőbb ideje hadat üzenni a betegségeknek, mielőtt azok letaglóznának.

Vagy utálod a gyömbért, vagy szereted. De az tény, hogy a sajátos ízű gyökér nagyon egészséges, és gyakorlatilag könnyen elérhető otthoni gyógymód minden elképzelhető betegség ellen. Kavarog a gyomrod? Jöhet egy gyors gyömbértea. Keringési problémák? Gyömbér! Teli orr, köhögés és fejfájás? Csakis gyömbér! Ráadásul megelőző jelleggel minden nap fogyaszthatod. Különösen pedig a kurkuma, a citromlé és egy jó csipet bors kombinációjával adhat szupererőt az immunrendszerednek.

Gyömbérszirup egyszerűen

Egyszerűen elkészíthető, sokáig elálló gyömbérszirup, amit széleskörűen felhasználhatunk. Télen cukor helyett ízesíthetjük ezzel a teánkat, nyáron pedig a limonádéknak ...

Rengeteg remek, egészséges anyag rejtőzik a gyömbérgyökérben. A házi gyógymódok alapját adó, sokoldalú C-vitamin mellett magnézium, kalcium, vas, foszfor, kálium és nátrium és egészséges illóolajok is vannak benne. A gyömbérnek antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van, serkenti a vérkeringést és az emésztést. Tehát számos oka van annak, hogy ezt a sokkoló gyömbéres italt ajánlgatjuk.

Házi gyömbéres ital összetevői egy napi adaghoz:

  • friss gyömbér, kb. 4 cm-es darab
  • friss kurkuma, kb. 4 cm-es darab
  • egy citrom leve
  • egy jó csipet bors (a kurkuma felszívódása miatt)
  • frissen facsart narancslé – ízlés szerint

Hogy mennyi összetevőre van szükséged, attól függ, hogy előre szeretnéd-e elkészíteni az italt az egész családnak, vagy csak egyetlen adagot dobnál össze. Ha a munkával spórolnál, mi azt javasoljuk, ne aprózd el.

Gyömbéres-citromos csirkeleves

Egy valódi energiabomba ez a csirke erőleves. Ilyenkor télen tehetünk bele egy kis darab kurkumagyökeret, mely gyulladáscsökkentő hatású, és csodás nyáridéző napsárga színt ad a ...

Hogyan készül?

Hámozd meg a gyömbért és a kurkumát. Utóbbihoz, ha jót akarsz magadnak, használj kesztyűt, mert biztosan nem tudod majd levakarni a sárgaságot a kezedről. Ha ezzel megvagy, reszeld apróra az összetevőket. Facsard ki a citromlevet, és add hozzá a reszelékekhez, majd mehet rá a bors és végül a narancslé. Ha túl savanyúnak találod az italt, adhatsz hozzá egy kevés mézet. Egészségedre!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!