5 otthon is elkészíthető, különleges fermentált finomság

Már nagyanyáink is tudták, hogy a téli hónapokra savanyított zöldségekkel érdemes készülni, manapság a fermentálás pedig trendi hobbinak számít. De mit és hogyan készítsünk otthon, ha már meguntuk a savanyú káposztát és kovászos uborkát?

A fermentálás az egyik legősibb és legsokoldalúbb tartósító eljárás, amelyet a világ minden táján, évezredek óta alkalmaznak. Mindegy, hogy az ételek saját tejsavtartalmára hagyatkozva “vadfermentálunk", vagy úgynevezett starter segítségével indítjuk be az erjedési folyamatot, a végeredmény ugyanaz: ízletes, egészséges és sokáig elálló, fermentált ételeket és italokat kapunk. 

Forrásunk volt. 


Még több gasztroérdekesség:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...