Az Almás gesztenyerózsa elnevezésű torta lett a Magyarország cukormentes tortája háziverseny győztese – közölte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az MTI-vel.
A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával
– írták.
Mivel a torta nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, továbbá kedvezőek a szénhidrát- és kalóriaértékei, a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A torta főbb alapanyaga a gesztenyén és az almán kívül az almaliszt, valamint a mandula, amelyek harmonikus ízvilágot alkottak. Tápanyagtartalma is igencsak kedvező, hiszen szeletenként 11,3 gramm szénhidrát és 201,6 kalória.
A Magyarország cukormentes tortája háziverseny döntősei március 23-án Budapesten, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat csütörtökön.
„A legnépszerűbb alapanyagok idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök voltak, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér és az orda" – olvasható a közleményben.
A Nándori László cukrászmester által vezetett zsűri a győztest ugyanazon szempontrendszer alapján választotta ki, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrátértéke is fontos volt.
A második Gillichné Makáry Petra tortája, az Erdei séta lett, míg a harmadik helyen a Sárgabarack java torta végzett, ami Éber Zsuzsanna alkotása.
Ezek a hírek is érdekelhetnek: