Nem is hinnéd, mennyivel drágábbak a házhoz szállított ételek

Nagyon kényelmes otthonra rendelni az ebédet vagy a vacsorát, ám ez jól megterheli a pénztárcát.

Ha valamelyik hazai ételfutár-cégen keresztül rendelünk, akkor általában drágábbak az ételek, italok, mint az üzletben. Az eleve magas árhoz adódik hozzá még a kiszállítási díj, valamint a rendszerhasználati vagy szolgáltatási díj is – foglalja össze a Pénzcentrum oldala.

Nem is hinnéd, mennyivel drágábbak a házhoz szállított ételek

A Telex nemrég kiszámolta, hogy házhozszállítás esetén 20-30, de van olyan is, hogy 40 százalékkal többe kerül az étel. Sőt, az egyik étteremnél azt tapasztalták, hogy 80 százalékkal drágább kiszállítva ugyanaz a rakott karfiol rizságyon.

A drágaság hátterében természetesen több dolog áll: az egyik az, hogy a kiszállításnál 27, míg a helyben fogyasztásnál csak 5 százalék az áfateher. A másik pedig, hogy az ételfutár-cégek jutalékot kérnek a vállalkozásoktól a rendelések után. Ennek mértéke nem ismert, mert a cégek üzleti titokként kezelik, de a G7 korábban azt írta, átlagosan az ételár 15 százaléka lehet.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...