6 hazai (házas)pár, akik közös éttermet és életet visznek

Összegyűjtöttünk nektek hat olyan (házas)párt a magyar gasztronómiában, akik közös helyükön a legjobb és legfinomabb falatokkal várnak minden éhes vendéget.

A vendéglátásban rengeteg pár és házaspár áll helyt nap mint nap. Minden tisztelet kijár nekik, hiszen egyszerre menedzselik a közös szakmai és magánéletüket. Sok a “láthatatlan” pár is köztük, ahol az egyik vagy másik fél nem szeretne a közönség elé lépni, de a vendéglátóhely nem volna az igazi az ő munkája nélkül. Csak borászházaspárokból önálló cikket lehetne írni, de mi most maradunk a szűkebb értelemben vett gasztronómia területén.

6 olyan pár következik, akik elkötelezettek egymás és a vendéglátás iránt is:

Olasz-magyar összefonódás: Fausto di és Anikó Vora

A Fausto’s immár 40 éve íródó története a tökéletes példa arra, hogy hangos nyomulás nélkül is megtalálja egy étterem a maga hűséges közönségét, a kitartás és a kitűnő minőség pedig önmagát igazolja. A fiatal szakácsként Magyarországra kerülő Fausto di Vora Budapesten megtalálta élete szerelmét és szakmai sikerét is – ennek gyümölcsét bárki láthatja és kóstolhatja a Dohány utca legelején, az ország egyik legrégebbi autentikus és elegáns olasz éttermében. Cikkünk mottója is lehetne ez a kiírásuk, amit Facebook-oldalukon tettek közzé: “Családi vállalkozásként működünk, a mi életünkben a munkaidő és szabadidő határai gyakran elmosódnak, a munkanapok és szabadnapok néha összekeverednek. Egy hosszabb hétvége után felvéve a munkaruhát segít, hogy az étteremben munkatársként, kollégaként tekintsünk a másikra.”

Fausto's / forrás

Fausto’s

Budapest VII. kerület, Dohány u. 5.

Michelin-csillagot érő frigy: Tiago & Éva – Essência

Az Essência a belváros gasztronyüzsgésének egyik kiemelkedő pontja, amit a Michelin-kalauz ítészei csillaggal emeltek ki az egyre erősödő mezőnyből. A Portugáliából hazánkba érkező Tiago Sabarigo korábban a Costes Dowtown falai között már megcsillogtatta csillagot érdemlő tudását, majd onnan távozva megnyitotta saját éttermét. Ebben már partnere volt felesége és gyermeke anyja, a szintén szakmabeli Sabarigo Éva, az étterem stílusosan pedig mindkettejük nevét viseli. A nemzetközi konyhát vivő Essência tisztelettel adózik a portugál és a magyar ízeknek is, és évek óta megbízható szereplője a budapesti csúcséttermeknek.

Essência Restaurant / forrás

Essência Restaurant - Tiago & Éva

Budapest V. kerület, Sas u. 17.

Francia sikk, párizsi iskola, bajnok cukrászda Kolonics Zoltán és Varga Ágnes vezetésével

Kolonics Zoltán az ország egyik méltán legelismertebb cukrászmestere. 2018 óta azonban közösen emlegetjük a nevét feleségével, Varga Ágnessel, akivel együtt nyitották meg apró, de annál nagyobb hírnévre szert tett cukrászdájukat, a Málnát Óbudán. A profi cukrász mellett Ágnes is kitanulta a szakmát, mégpedig ugyanabban a párizsi iskolában, mint Zoltán. A balett-táncos múlt után nem kevésbé sikkes pályára váltott tehát ő is, és a közös munka azóta is hozza a gyümölcsét – és egy csöppséget is a családba a csodálatos desszertek mellett. A Málna desszertbutik sikere töretlen a megnyitás óta, 2023-ban pedig újra az Év Cukrászdája lett a Dining Guide Év Étterme gálán.

Málna / forrás

Málna The Pastry Shop

Budapest III. kerület, Bécsi út 57-61.

Rosenstein Timi és Robi, a csodacsalád

Tisztelettel Tímeának és Róbertnek illene neveznünk őket, de mindenki Timinek és Robinak hívja őket. Rosenstein Tibor vendéglőslegenda fia, Robi követte édesapja nyomdokait. Felesége, Timi minden elismerést megérdemelne pusztán azért is, amiért négy gyermekük édesanyja, de a 0-24 órás elfoglaltság mellett – valószínűleg tér-idő görbítéssel – a piték avatott nagymestere is lett. Robi a tőlük megszokott gőzerővel vezeti édesapjával együtt az éttermet, miközben Timi önálló brandet épített egyszerre finom és szuperlátványos pitéivel. Tökéletes kapcsolódás az ország egyik leghíresebb étterméhez, a Rosensteinhez.

Rosenstein / forrás

Rosenstein Vendéglő

Budapest VIII. kerület, Mosonyi u. 3.

Megvan a szikra: Szikra Gabi és Renczés Gábor

Szikra Gabi és Renczés Gábor nagy páros. Két igazi fazon, akik egy jobb sorsra érdemes balatonfenyvesi strandbüfével robbantak be a balatoni vendéglátásba, most pedig ugyancsak egy szuperretró déli parti épületben, a fonyódi Balaton Üzletház harmadik emeletén visznek menő éttermet. Szikra Gabi az arc, a név, a séf, a pörgős személyiség, a háttérben pedig párja, Renczés Gábor egyengeti az utat, szervezi az étterem életét. Ő maga is mindig megtalálható személyesen is a Konyhám Stúdióban, és sokan nem tudják, de a desszertekben Gábor is remekel, számos kreációja került már a 365 napos működésben kiteljesedett Konyhámban.

A Konyhám Stúdió / forrás

A Konyhám Stúdió 365

Fonyód, Ady Endre u. 5.

Bárányos Réka és Novák Ádám, a vegán gourmet-k

A Naspolya Nassolda idén lépett a 10. évébe, ami valóságos csoda, ismerve a cukrászda egészen speciális műfaját. Ha valami specialty, hát a Naspolya az: nem “csak” vegán, hanem nyers vegán – a kimaxolt egészségtudatosság jegyében. Mindemellett glutén, tej, tejtermékek, tojás, szója és hozzáadott finomított cukor nélkül készülnek a tortáik, süteményeik – tehát egy olyan erősen szűkített terepen mozognak, amelyen majdnem lehetetlen csupa ínyencséget alkotni. A Naspolya márpedig ebben erős, akárcsak a megújulás képességében is. Bárányos Réka alapító-tulajdonos-cukrász ugyanis néhány éve kerámiázni kezdett, és immár az ő tányérjai, csészéi vannak használatban a cukrászdájukban is. A tervezőgrafikus és Naspolya-cégvezető Novák Ádám gyakran feltűnik a Naspolya pultjában is, így teljes a több területen is igazán kreatív pár élete.

Naspolya / forrás

Naspolya Nassolda

Budapest VI. kerület, Káldy Gyula u. 7.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Fausto's / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...