A műintézmény: Pampas Steakhouse
A Pampas (ami nem a Bajcsy-Zsilinszky úti La Pampa!) immár 17 éve az egyik legmegbízhatóbb steakbázis Budapesten. Az étlap ábrán mutatja meg a húsrészeket a marhán, a steakeknél egy-egy mondatos leírásokkal segíti a választásunkat, és több méretű szelet közül választhatunk. Rendhagyó tételeket is hoz a Pampas: kanadai bölény, ausztrál Wagyu, japán Kobe is szerepel a steaklapon. Népszerű hely, érdemes előre asztalt foglalni, és kiélvezni a pesti mezőnyben különösen kedves pörgős kiszolgálást. Nem olcsó hely a műfajából adódóan.
Budapest V. kerület, Vámház krt. 6.
Budaörs FlyBy Steakhouse
A steakrajongóknak nem kell bemutatni a FlyBy-t, bizonyára meglátogatták már a budaörsi helyszínt. Itt ugyanis egy becsületes steakezést követően vásárolhatunk is húsokat az étteremhez csatlakozó prémium húskereskedésben. A menő húsüzletbe így invitálnak: “A steakhouse-ból átvezényelt séfjeink folyamatosan segítenek és remek sütési tanácsokkal látják el a hozzánk betérő vásárlókat.” A FlyBy épülete nem éppen impozáns, előbb néznénk egy cég telephelyének, mint étteremnek. A húskedvelőknek azonban melegen ajánlott betérni, mint steakhouse ugyanis az élmezőnyben van. És ha már esztétikum: kifejezetten mutatós tálalásokkal érkeznek a fogások, remek borvacsorákat szerveznek, a steakínyenckedésre specializált kínálat után pedig csak a pénztárca (vagy a nyitvatartási idő) szabhat határt, hogy ne térjünk be a húsboltba is.
Budaörs, Károly király u. 28.
Ahol a steak a mennybe megy: Meat Heaven by Tuning
Bizonyos oknál fogva a Meat Heavent sem a Veganuár alkalmából ajánljuk. Aki ismeri és szereti a Tuning Burgert, annak egész biztosan nem kell bemutatni a Liszt Ferenc téri testvéréttermet sem. A minőségre mindig is ügyelő tulajdonos, Erdélyi Róbert steakmennyországában részletes és informatív az étlap, a marhákon kívül halak, sertés és szárnyasok, sőt még struccsteak is kapható. Burgerek nélkül furcsa is lenne a “tuningos” étterem, kis főhajtásként miccsekkel kitömött székely burger is szerepel az étlapon a tulajdonos erdélyi származása előtt. Jó pár látogatást megtehetünk a Meat Heavenben úgy, hogy minden alkalommal más marhát kóstolunk: amerikai és dél-amerikai, bio szürkemarha és magyartarka-steakek, BBQ pitboxban füstölt marhaszegy… van választék bőven. Az ötfős tálak valódi csapatépítők.
Budapest VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11.
Barrio, a kertvároshoz szelídített Argentína
A budai (úgynevezett) 2/A-ban kétségtelenül menő környék, de jobbnál jobb éttermekkel nincsen eleresztve. A kezdetektől sikergyanús volt tehát a Barrio, Pesthidegkút és környéke ugyanis ki volt már éhezve egy törzshelyre. A Barrio gyorsan az lett, aminek egyik kulcsa a vendéglátásban jártas tulajdonos, Konrády Zoltán személye. Nem véletlenül ismerős a név, az Október 6. utca impozáns steakezője volt a KNRDY, amit magával sodort a pandémia. Az argentin és nemzetközi hús-, street food és borkultúrára építő Barrio a történet méltó folytatása. Egyértelmű, hogy az igen magasra pozícionált pesti étterem után itt okosan többféle vendégkörre lő az étlap. Beülhetünk akár csak egy italra, amit egy sajtburger, vegán steak (!) vagy empenadas kísér, a fatüzelésű kemencében pedig pizzák sülnek. A steakek fatüzelésű grillen készülnek, szárazon érlelt és baszk csontos vágatokkal is a kínálatban.
Budapest II. kerület, Hidegkúti út 81
Alap steakek barátságos árakon, remekül elkészítve: Beerstro14
Egyedül kimondani nem könnyű az étterem nevét, de ezzel ki is fogytunk a nehézségekből, ha a Beerstro14-ről van szó. A steakekre és sörökre felhúzott koncepcióval könnyű belopni magát a szívekbe, és bár az étterem nevébe nem fért bele, széles borszortimentből választhatunk a húsok mellé, a magyar mellett erős spanyol, olasz, argentin vonallal. A steakeket nem specializáltan, minőségi besorolással kínálják, hanem kezdőknek, a steakműfajban szuperjó áron, atombiztos nyomvonalon haladnak: rib-eye, bélszín, hátszín, rump steak, bélszíntatár – egyszóval a legnagyobb slágerek, különösebb pontosítás nélkül. Meglepően erős a halas kínálat a húsok mellett, és már csak az YBL Palota nyújtotta pazar helyszín és az emlékezetes belső udvar miatt is megér egy látogatást.
Budapest V. kerület, Károlyi utca 12.
Szerző: Haranghy Orsi
Címlapkép: Pampas Steakhouse / Facebook
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk: