5 hazai étterem, amely pazar csomaggal készül a húsvétra

Habár nincs már csokitojás-keresés a kertben, felnőttként is mindannyian várjuk a húsvétot. A feltámadás, az élet, a bőség szimbólumai testet öltenek a húsvéti asztalon – amit, ha nincs kedvünk sütni-főzni kedvenc éttermeink finomságaival is megtölthetünk.

Sonka, torma, kalács a húsvéti asztal szentháromsága még a vallást nem gyakorló családokban is. A kínálat széles: beszerezhetjük őket kommersz minőségben bármelyik nagyobb élelmiszerboltból, vagy felkutathatjuk a gondosan készített termékeket a legjobb sonkáktól a kézműves kalácsokon át az igazi szálas, nem túlcukrozott tormáig. Emelhetünk is azonban a téten, ha nem szeretnénk mi megvásárolni és elkészíteni a hozzávalókat: idén is országszerte bejelentkeztek az éttermek gusztábbnál gusztább húsvéti csomagokkal. 

  • Kreatív húsvéti pakk a Szuterén Gasztrotértől 

Ha a Szuterén Gasztrotér nem hirdetne ünnepi csomagot, aggódnánk is, hogy elmarad az idei húsvét. A kulturális és kulináris helyszínként működő lakásétterem csomagjai a szemet (is) gyönyörködtetik. Olyan különlegességek sorjáznak a pakkban, mint a kovászos kalács, a füstöltsonkakrém, fermentált torma, rozmaringos fehérbabkrém, medvehagymapesztó, tojáslikőrös fehércsokikrém, diós és mákos bejgli falatkák… 

Szuterén Gasztrotér / forrás

Szuterén Gasztrotér 

Budapest XV. kerület, Bezsilla N. u. 29. 

  • Báránysült, füstolt angol szalonna, vörösbor, Felix 

Többféle dobozt kínál a Várkert Bazár mellett található Felix. A húsvéti csomagjuk is hűen tükrözi az étterem és bár stílusát: a hagyományos ételek mellett olyan modern elemekkel a húsvéti dobozban, mint a málnás csokoládémousse vagy a 2020-as Allegrini, Valpolicella DOC vörösbor. 

Felix Kitchen&Bar / forrás

Felix Kitchen&Bar 

Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 9. 

  • Nosztalgikus és nagyon menő: Szőlősi Kocsma 

A balatoni kúlság helytartói odatették magukat húsvétra is. Egy olyan eszement jó ötletet is bedobtak, mint a “sült töltelék, amit gyermekkorunkból ismerünk”, és azt is el várjuk tőlük, hogy a fonott kalácsot ők fonják. Piroska is megirigyelné ezt a bőségkosarat, amibe olyan kézműves finomságok kerülnek – a teljesség igénye nélkül –, mint a tepertőkrém, a tépett mangalica zsírjában, a Tekeresvölgyi paprikás csemegekolbász és a sonka, sajt szintén a Tekeresvölgyi manufaktúra munkáját dicséri. 

Szőlősi Kocsma / forrás

Szőlősi Kocsma 

Fő utca 10. 

  • Bízzuk csak Kati Nénjére: ünnepi finomságok a kifőzdéből 

A sóskúti Kati Nénje kifőzdéjété azért is ajánljuk, hogy felhívjuk a figyelmet a lokális vendéglőkre, kifőzdékre, bisztrókra, ahol rendszerint gondolnak a helyiekre ünnepekkor is. A szélesebb körben megfizethető árkategóriájú helyeken olyan retró kedvenceket szerezhetünk be, mint a főtt tojást rejtő stefániavagdalt, franciasaláta, kaszinótojás, és Kati Nénjénél még a parasztkolbász sem marad el. 

Az ajánlat itt elérhető!

Kati Nénje kifőzdéje 

Bajcsy-Zsilinszky 61 (Sóskúti Lovas és Élménypark) , Sóskút, Hungary 

  • A szálláshelyeken szintén felkészültek: hideg- és melegtál a nyírbátori Kakukk Étteremben

Érdemes megnézni a hotelek, szálláshelyek ajánlatait is. Ahol szállóvendéget fogadnak, gyakran várják az a la carte éttermükbe a betérő vendégeket is. Országszerte számos helyen húsvétolhatunk svédasztalról vagy hotelek éttermében, vagy hazavihetjük a húsvéti csomagjaikat is. A nyírbátori Kakukk Étterem ajánlatában olyan közönségkedvencek szerepelnek, mint a tradicionális sárgatúró, a töltött dagadó vagy a sörös csülök. 

Az ajánlat itt elérhető!

Kakukk Étterem és Panzió 

Nyírbátor, Szabadság tér 20. 

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapfotó: Félix / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...