Havas fenyőerdő az ünnepi asztalra

A tavalyi csodálatos karácsonyi mini mousse torta után idén is vendégül látjuk az ünnepi időszakban a Lélekkonyha bloggerét. Ismét egy fergeteges desszertet hozott nekünk.

Nagyon örülök, hogy újra karácsonyi receptet hozhatok nektek, mert ilyenkor egy hétköznapi édességet is ünnepi díszbe lehet öltöztetni, amit nem biztos, hogy a dolgos hétköznapokon megtennénk.

Az idei évben tehát egy hagyományos édességgel készülök a nagy ünnepre, aminek az összetevői mindenki számára ismerősek lehetnek, azonban külsőleg mégis egy kicsit más, mint ahogy azt megszokhattuk. Na de nem szaporítom tovább a karaktereket: Idén nálam a fekete erdő torta ízvilága a befutó, amit ezúttal nem tortaformában készítettem el, hanem egy rudat formáztam belőle. Ezenkívül annyit módosítottam még az eredeti verzióhoz képest az ünnep alkalmából, hogy a meggyes rétegben a karácsony ízei köszönnek vissza, a tejszínhabos krémet pedig fehércsokis mascarpone krémmel helyettesítettem. A tésztája kicsit tömörebb, mint egy normál piskótáé, de ennek nem titkoltan az is a szerepe, hogy szépen megálljon a tálalásnál. Ezek után az íze remélem önmagáért beszél, a látványtól pedig higgyétek el, minden családtagotoknak tátva marad majd a szája.

Havas fenyőerdő receptje

Mielőtt azonban nekikezdenétek a recept elolvasásának, szeretném, ha nem ijednétek meg a terjedelmes leírástól, hiszen az elkészítése tényleg nem bonyolult, szóval vessétek bele magatokat bátran, mert megéri!

És végül tényleg egy utolsó, ám de annál hasznosabb ajándékötlet, ha már karácsony van: Mivel a fenti desszert elkészítése után a piskótatésztából marad egy jókora adag, ezért ezt érdemes felhasználni. A maradék krémmel és egy kis meggylekvárral összekeverve, majd csokiba mártva most divatos cakepopokat gyárthattok belőle, amivel az aprónépet is levehetitek a lábáról.

A havas fenyőerdő receptjét ittmentheted el

A karácsonyi mini mousse tortát itt találod

Lélekkonyha blogja

Lélekkonyha a Facebookon

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...