Hatalmas dobásra készül Gáspár Bea! - a Nosaltynak elárulta, miben mesterkedik

A Konyhafőnök VIP nyertese most éppen saját receptkönyvén dolgozik, melynek munkálataiba mi is bepillantást nyerhettünk a BOOOK kiadó showroomjában.

Gáspár Beának gyermekkori álma válik valóra azzal, hogy saját receptkönyvén dolgozhat. A szakácskönyv elkészítésének lehetősége még március elején tűnt fel éppen akkor, amikor Bea a Konyhakiállításon főzött a Nosalty jóvoltából. Régóta tervben volt már egy saját könyv elkészítése, ehhez viszont kiadót kellett találni, amelyben férje, Győző segített neki. Alig néhány hónap leforgása alatt Beával ma a BOOOK Kiadó látványkonyhájában beszélgettünk.

,,Ezt tulajdonképpen a Nosaltynak köszönhetem, hiszen Ti hívtatok el a Konyhakiállításra, ahol míg a színpadon főztem, addig Győző körbe-körbe ment a kiállítók között, így talált rá a BOOOK kiadóra, ő mondta, hogy nekem ezzel a kiadóval kell elkezdenem dolgozni, annyira jók, a kiadó pedig abszolút nyitott volt rám!"

Bea elmondása szerint már az első megbeszélések alkalmával körvonalazódott, milyen könyvet szeretnének együtt készíteni. A kiadvány négy blokkra épül, amely nem csak ételtípusokat, de különböző korszakokat is felölel. A négy részben Bea gyermekkorának, fiatalkorának és családjának kedvenc receptjeit, valamint a 40+-os recepteket ismerhetjük meg, melyek az újragondolt és kicsit bonyolultabb, fine dining típusú ételeket mutatják be.

,,Ez a könyv mindenkinek szól. Kezdő háziasszonyoknak, idősebbeknek és konyhatündéreknek, hogy teszteljék le ők is, milyenek az ételek. Várom a visszajelzést azoktól, akik tudnak főzni, hogy ez tényleg jó könyv-e. De szól azoknak is, akik még nem főztek. Evelin lányom korosztályának, a huszonéveseknek, akik még csak most kezdenek ismerkedni a konyhával. Ha valakinek nincs pénze elmenni egy menő étterembe, csináljon otthon menő éttermet."

A készülő receptkönyv címe még nem publikus, megjelenését azonban novemberre várhatja a közönség. A receptek a négy korszakot felölelően hol klasszikusabb, hol pedig kortárs, minimalista stílusban köszönnek majd vissza a képeken, az ételekhez pedig rövid családi történetek is fognak társulni.

Ahhoz, hogy a könyv időben elkészüljön, Beának napi 8-10 receptet kell elkészítenie, amelyben ahogy fogalmazott, egy nagyon profi és segítőkész csapat segíti őt. A munkálatokban természetesen a család is besegít Beának, míg Evelin gyorsan friss kenyeret hozott a pékségből és Instagramon közvetítette a főzési folyamatot, addig Győző egy olyan sztorival szórakoztatta a stábot, amiben Bea a falhoz vágott egy, az anyósától nászajándékba kapott borsóleveses fazekat.

,,Szerintem sokan kíváncsiak lesznek rá, miben mesterkedtem, hiszen a családdal az érdeklődést régóta fenn tudjuk tartani. A gasztronómián keresztül máshogy tudom megfogni az embereket, más célközönsége van, mint anno a Győzike Show-nak. Az emberek szeretnek enni, és bár a hülyeségre is mindenki vevő, a gasztronómia az elit rétegnek sem ciki."

Beával már a Nosalty konyhájában is kisütöttünk valamit, nézd meg, akkor mit csináltunk!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...