Gáspár Beának gyermekkori álma válik valóra azzal, hogy saját receptkönyvén dolgozhat. A szakácskönyv elkészítésének lehetősége még március elején tűnt fel éppen akkor, amikor Bea a Konyhakiállításon főzött a Nosalty jóvoltából. Régóta tervben volt már egy saját könyv elkészítése, ehhez viszont kiadót kellett találni, amelyben férje, Győző segített neki. Alig néhány hónap leforgása alatt Beával ma a BOOOK Kiadó látványkonyhájában beszélgettünk.
,,Ezt tulajdonképpen a Nosaltynak köszönhetem, hiszen Ti hívtatok el a Konyhakiállításra, ahol míg a színpadon főztem, addig Győző körbe-körbe ment a kiállítók között, így talált rá a BOOOK kiadóra, ő mondta, hogy nekem ezzel a kiadóval kell elkezdenem dolgozni, annyira jók, a kiadó pedig abszolút nyitott volt rám!"
Bea elmondása szerint már az első megbeszélések alkalmával körvonalazódott, milyen könyvet szeretnének együtt készíteni. A kiadvány négy blokkra épül, amely nem csak ételtípusokat, de különböző korszakokat is felölel. A négy részben Bea gyermekkorának, fiatalkorának és családjának kedvenc receptjeit, valamint a 40+-os recepteket ismerhetjük meg, melyek az újragondolt és kicsit bonyolultabb, fine dining típusú ételeket mutatják be.
,,Ez a könyv mindenkinek szól. Kezdő háziasszonyoknak, idősebbeknek és konyhatündéreknek, hogy teszteljék le ők is, milyenek az ételek. Várom a visszajelzést azoktól, akik tudnak főzni, hogy ez tényleg jó könyv-e. De szól azoknak is, akik még nem főztek. Evelin lányom korosztályának, a huszonéveseknek, akik még csak most kezdenek ismerkedni a konyhával. Ha valakinek nincs pénze elmenni egy menő étterembe, csináljon otthon menő éttermet."
A készülő receptkönyv címe még nem publikus, megjelenését azonban novemberre várhatja a közönség. A receptek a négy korszakot felölelően hol klasszikusabb, hol pedig kortárs, minimalista stílusban köszönnek majd vissza a képeken, az ételekhez pedig rövid családi történetek is fognak társulni.
Ahhoz, hogy a könyv időben elkészüljön, Beának napi 8-10 receptet kell elkészítenie, amelyben ahogy fogalmazott, egy nagyon profi és segítőkész csapat segíti őt. A munkálatokban természetesen a család is besegít Beának, míg Evelin gyorsan friss kenyeret hozott a pékségből és Instagramon közvetítette a főzési folyamatot, addig Győző egy olyan sztorival szórakoztatta a stábot, amiben Bea a falhoz vágott egy, az anyósától nászajándékba kapott borsóleveses fazekat.
,,Szerintem sokan kíváncsiak lesznek rá, miben mesterkedtem, hiszen a családdal az érdeklődést régóta fenn tudjuk tartani. A gasztronómián keresztül máshogy tudom megfogni az embereket, más célközönsége van, mint anno a Győzike Show-nak. Az emberek szeretnek enni, és bár a hülyeségre is mindenki vevő, a gasztronómia az elit rétegnek sem ciki."
Beával már a Nosalty konyhájában is kisütöttünk valamit, nézd meg, akkor mit csináltunk!
EZ IS ÉRDEKELHET:
Ezeket olvastad már?
Gáspár Bea: "Mondjuk az Enrique Iglesiasnak szívesen főznék, Győző meg...
Az EgySztárÉtel legújabb epizódjában Gáspár Bea hódította meg a Nosalty konyháját, és olyan finom kókuszos minipiramist készített, hogy Győzőnek is tátva maradt a szája!
Hajnal StefiGondoltad volna? Sandra Bullock konyhája dögunalom - neked mi a...
Csalódtunk. Nem kicsit! Nektek mi a véleményetek az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő palotájáról?
Németh Orsi"Anyukám brutál módon tanított főzni" - Molnár-Szilágyi Sylvi, Caramel cuki...
Vagány anyuka, üzletasszony, nem mellesleg az ország egyik legsikeresebb énekesének, Caramelnek a felesége. Ő Molnár-Szilágyi Sylvi, aki isteni sült oldalast készített nálunk.
Hajnal StefiEzeket a tanácsokat érdemes megfogadnod, ha (környezet)tudatosan szeretnél utazni
Egyre többet hallunk arról, hogy az utazásnak nem csak szemléletformáló, áldásos hatásai vannak. A tömegturizmus rengeteg környezeti és társadalmi problémát okoz.
Nosalty