Hatalmas dobásra készül Gáspár Bea! - a Nosaltynak elárulta, miben mesterkedik

A Konyhafőnök VIP nyertese most éppen saját receptkönyvén dolgozik, melynek munkálataiba mi is bepillantást nyerhettünk a BOOOK kiadó showroomjában.

Gáspár Beának gyermekkori álma válik valóra azzal, hogy saját receptkönyvén dolgozhat. A szakácskönyv elkészítésének lehetősége még március elején tűnt fel éppen akkor, amikor Bea a Konyhakiállításon főzött a Nosalty jóvoltából. Régóta tervben volt már egy saját könyv elkészítése, ehhez viszont kiadót kellett találni, amelyben férje, Győző segített neki. Alig néhány hónap leforgása alatt Beával ma a BOOOK Kiadó látványkonyhájában beszélgettünk.

,,Ezt tulajdonképpen a Nosaltynak köszönhetem, hiszen Ti hívtatok el a Konyhakiállításra, ahol míg a színpadon főztem, addig Győző körbe-körbe ment a kiállítók között, így talált rá a BOOOK kiadóra, ő mondta, hogy nekem ezzel a kiadóval kell elkezdenem dolgozni, annyira jók, a kiadó pedig abszolút nyitott volt rám!"

Bea elmondása szerint már az első megbeszélések alkalmával körvonalazódott, milyen könyvet szeretnének együtt készíteni. A kiadvány négy blokkra épül, amely nem csak ételtípusokat, de különböző korszakokat is felölel. A négy részben Bea gyermekkorának, fiatalkorának és családjának kedvenc receptjeit, valamint a 40+-os recepteket ismerhetjük meg, melyek az újragondolt és kicsit bonyolultabb, fine dining típusú ételeket mutatják be.

,,Ez a könyv mindenkinek szól. Kezdő háziasszonyoknak, idősebbeknek és konyhatündéreknek, hogy teszteljék le ők is, milyenek az ételek. Várom a visszajelzést azoktól, akik tudnak főzni, hogy ez tényleg jó könyv-e. De szól azoknak is, akik még nem főztek. Evelin lányom korosztályának, a huszonéveseknek, akik még csak most kezdenek ismerkedni a konyhával. Ha valakinek nincs pénze elmenni egy menő étterembe, csináljon otthon menő éttermet."

A készülő receptkönyv címe még nem publikus, megjelenését azonban novemberre várhatja a közönség. A receptek a négy korszakot felölelően hol klasszikusabb, hol pedig kortárs, minimalista stílusban köszönnek majd vissza a képeken, az ételekhez pedig rövid családi történetek is fognak társulni.

Ahhoz, hogy a könyv időben elkészüljön, Beának napi 8-10 receptet kell elkészítenie, amelyben ahogy fogalmazott, egy nagyon profi és segítőkész csapat segíti őt. A munkálatokban természetesen a család is besegít Beának, míg Evelin gyorsan friss kenyeret hozott a pékségből és Instagramon közvetítette a főzési folyamatot, addig Győző egy olyan sztorival szórakoztatta a stábot, amiben Bea a falhoz vágott egy, az anyósától nászajándékba kapott borsóleveses fazekat.

,,Szerintem sokan kíváncsiak lesznek rá, miben mesterkedtem, hiszen a családdal az érdeklődést régóta fenn tudjuk tartani. A gasztronómián keresztül máshogy tudom megfogni az embereket, más célközönsége van, mint anno a Győzike Show-nak. Az emberek szeretnek enni, és bár a hülyeségre is mindenki vevő, a gasztronómia az elit rétegnek sem ciki."

Beával már a Nosalty konyhájában is kisütöttünk valamit, nézd meg, akkor mit csináltunk!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...