Hasznosítsd újra a csokoládét

Decemberben iszonyatos mennyiségű csokit vagyunk képesek felhalmozni: a sort ugye a Mikulás kezdi, aztán jön legtöbbünknél a Jézuska, illetve megannyi ajándék finomság.

Ezek a mikuláskor begyűjtött csokoládék és szaloncukrok azonban általában - sajnos- nem a legjobb minőségűek: valójában bevonó masszából készülnek, amit ritkán fogyasztunk el, így végül hónapokkal – ne adj isten évekkel - később a már kifehéredett csokoládék a kukában végzik.

Hasznosítsd újra!

A fel nem használt mikulás csokikat érdemes kisebb darabokra törni, majd a mélyhűtőbe tenni. Kis adagokba porciózva ugyanis ha valamikor megkívánnánk egy kis forrócsokit, csak vegyük ki a hűtőből, és egy kis tej illetve fűszerek hozzáadásával ízletes forróitalt varázsolhatunk magunknak. Egy kevés sáfrány vagy fahéj további csodákat művel majd vele!

Ezeket olvastad már?

Ugyanezzel a technikával kekszekbe és édes sütemények tésztájába is tehetünk a csokikból, sőt, a szaloncukrokból is - persze nem a zselésből, de a mogyoróval illetve marcipánnal töltötteket nyugodt szívvel használhatjuk. Csak szeleteljük fel őket, és mehetnek is az édességekbe.

Ezeket olvastad már?

Szintén felhasználhatók egy szuper brownie illetve más egyéb csokoládés desszert alapjaként. Persze ha egy recept 70% kakaótartalmú csokoládét ír elő, nem biztos, hogy a legjobb választás a mikuláscsoki, de ha fele-fele arányban használjuk mindkettőt, akkor a végeredmény kiváló lehet!

Ezeket olvastad már?

Ha olvasztásra kerülne a sor, használjuk csoki fondübe, melyet bolondíthatunk egy kevés tejszínnel vagy chilivel, narancshéjjal is. Mártogathatunk bele aszalt- vagy friss gyümölcsöket, édes kekszeket, de akár marcipánt is.

Ezeket olvastad már?

További csokoládés recepteket, itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...