Használj rebarbarát!

Rebarbarát viszonylag ritkán használunk – ennek valószínűleg a spárga mostohasorsához is köze van, nevezetesen, hogy igen pepecselős művelet az előkészítése.

Túrós pite epres-rebarbarás szósszal recept

A savanyú ízű levélnyeleket fogyasztjuk, hatalmas, szív alakú levelei viszont mérgezőek és fogyasztásra alkalmatlanok. Tény, hogy nem futott be akkora karriert, mint mondjuk az eper, amit mindenki imád, mert a rebarbara ízéért „meg kell küzdeni.” Alapvetően savanykás, néha kesernyés íze van, amit oxál- és citromsavtartalma okoz. Nagy mennyiségben hashajtó hatású, mindennapos fogyasztása nem ajánlott, mint ahogy az érzékeny gyomrúaknak sem szerencsés választás.

Fehércsokis-rebarbarás muffin

Még mindig rebarbaraszezon van. Rengeteg termett a hűtőben az elmúlt héten, én pedig újabb és újabb receptek szerint dolgoztam fel az adagot. Ezúttal a The Passionate Cook nevű blogról ...

Víztartalma igen magas, tíz dekájában mindössze 16 kalória van, így fölösleges, üres energiát nem, ellenben rengeteg hasznos ásványi anyagot, A-, B-, C-vitamint vihetünk be a szervezetünkbe. Sokan azért nem szeretik, mert bizonyos receptek rengeteg cukrot írnak az elkészítéséhez, pedig ma már számos alternatív édesítőszer közül választhatunk. Tény, hogy a savanykás íz mindenképp megköveteli az édesítést, de nem kell túlzása esni, barátkozzunk az édes-savanykás ízvilággal!

Sok más gyümölccsel párosítják, sokszor például a már említett eperrel főzik össze, a lényeg, hogy valamilyen magas pektintartalmú fajtával társítsuk és főzzük meg. Mehet pitékbe, lepényekbe, rétesekbe, sőt, elsőre furcsának tűnhet, de jeges teába is nagyon passzol! Kevés helyen lehet csak kapni, kisebb-nagyobb piacokon hozzá lehet jutni olcsón, csak szemfülesnek kell lenni, és nem árt tüzetesebben szemügyre venni a szárakat, hogy nem fásak, kellően frissek-e.

Vaníliás rebarbaraital

Tombol a rebarbaraszezon itt, Angliában, s ezt lelkesen ki is használjuk. Ennek a finom, hűsítő nyári italnak az alapját ezen a blogon találtam, de mikor elkészült, őszintén szólva nem ...

Rebarbara eper smoothie

Óriásiak a rebarbara bokrok a kertben. Tavaly úgy alakult, hogy semmit nem készítettem belőle, és elhatároztam, hogy idén ez másként lesz. Ez a smoothie az első.

Ha megnyomjuk a növény szárát és kibuggyan belőle a nedvesség, akkor friss még a termés. Ha nem engedi az árus, hogy ezt megtegyük, akkor jobb otthagyni a rebarbarát a pulton, mert lutri, és nagyon bosszantó, ha otthon derül ki, hogy a rebarbaránk használhatatlan. Hámozni ugyanúgy kell, mint a spárgát – a külső, vékony rétegét éles késsel távolítsuk el.

Vaníliás rebarbaratorta

Fehércsokis-rebarbarás muffin

Epres-rebarbarás pite

Vaníliás rebarbaraital

Epres-rebarbarás pite túróval és tojáshabbal

Rebarbara eper smoothie

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!