Használj ecetet, hogy újból tiszta legyen a mikród – olcsó és könnyű trükk!

Biztos veled is előfordult már, hogy valami szétfröcskölődött a mikróban, de ha nem is volt nagyobb baleseted, időnként ráfér az alapos takarítás. Ecettel pedig olcsón, egyszerűen és könnyen letudhatod ezt a feladatot.

Olcsó, környezetbarát, és csodákra képes. A gasztronómiai célokon túl az ecetet számtalan módon lehet használni a háztartásban, ha takarításra kerül a sor – ám vannak olyan felületek, amikre tilos! Nos, a mikró belseje sem képez ez alól kivételt – ecettel remekül tisztítható. Az ecet savasságának köszönheti az erejét – nagyjából 2,4 a pH-ja - , így mindenféle szennyeződéssel, de még a vízkővel is képes elbánni. Ebből adódóan azonban számos felületet károsít – például a fémet is - , így csak vízben feloldva szabad használni.

Felkészültél, hogy újra tiszta legyen a mikród?

Mire lesz szükséged?

  • egy kisebb hőálló tálra vagy üvegedényre
  • ecetre
  • szivacsra
  • tiszta, száraz rongyra

Lépések

  1. Keverd össze a vizet és az ecetet: két bögre vízhez adj két evőkanál ecetet egy hőálló tálkában.
  2. Tedd a mikróba a tálkát 5 percre. A legmagasabb fokozatot használd, hogy a folyadék elkezdjen főni.
  3. Hagyd 2-3 percig állni a mikróban a tálat, ne nyisd ki azonnal az ajtaját. A gőz segít fellazítani a szennyeződéseket, így könnyebb lesz eltávolítani azokat.
  4. Óvatosan vedd ki a tálat és a mikró tányérját.
  5. Egy szivaccsal törölgesd tisztára a mikród belsejét. Kezdd a tetejével, majd folytasd az oldalaival, és az ajtóról se feledkezz meg!
  6. Ha kivetted a tányért, azt is törölgesd át.
  7. Egy tiszta ronggyal töröld át az egész mikró belsejét, és már kész is vagy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...