Használj ecetet, hogy újból tiszta legyen a mikród – olcsó és könnyű trükk!

Biztos veled is előfordult már, hogy valami szétfröcskölődött a mikróban, de ha nem is volt nagyobb baleseted, időnként ráfér az alapos takarítás. Ecettel pedig olcsón, egyszerűen és könnyen letudhatod ezt a feladatot.

Olcsó, környezetbarát, és csodákra képes. A gasztronómiai célokon túl az ecetet számtalan módon lehet használni a háztartásban, ha takarításra kerül a sor – ám vannak olyan felületek, amikre tilos! Nos, a mikró belseje sem képez ez alól kivételt – ecettel remekül tisztítható. Az ecet savasságának köszönheti az erejét – nagyjából 2,4 a pH-ja - , így mindenféle szennyeződéssel, de még a vízkővel is képes elbánni. Ebből adódóan azonban számos felületet károsít – például a fémet is - , így csak vízben feloldva szabad használni.

Felkészültél, hogy újra tiszta legyen a mikród?

Mire lesz szükséged?

  • egy kisebb hőálló tálra vagy üvegedényre
  • ecetre
  • szivacsra
  • tiszta, száraz rongyra

Lépések

  1. Keverd össze a vizet és az ecetet: két bögre vízhez adj két evőkanál ecetet egy hőálló tálkában.
  2. Tedd a mikróba a tálkát 5 percre. A legmagasabb fokozatot használd, hogy a folyadék elkezdjen főni.
  3. Hagyd 2-3 percig állni a mikróban a tálat, ne nyisd ki azonnal az ajtaját. A gőz segít fellazítani a szennyeződéseket, így könnyebb lesz eltávolítani azokat.
  4. Óvatosan vedd ki a tálat és a mikró tányérját.
  5. Egy szivaccsal törölgesd tisztára a mikród belsejét. Kezdd a tetejével, majd folytasd az oldalaival, és az ajtóról se feledkezz meg!
  6. Ha kivetted a tányért, azt is törölgesd át.
  7. Egy tiszta ronggyal töröld át az egész mikró belsejét, és már kész is vagy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...