Használd a mikród erre a 4 dologra (is)!

4 okos és rendhagyó ötlet, mire használd még a mikród - mikróellenzők ne figyeljenek!

A mikrósütő örök téma nálunk (is) az oldalon, de a külföldi oldalakon is, ezt bizton állíthatjuk. A dilemma is örök, miszerint vagy imádja valaki, mert gyors és praktikus, vagy bőszen ellenzi használatát, főleg egészségi okokra hivatkozva.

Tegyük fel, hogy ez a cikk most azoknak szól, akik kedvelik ezt a kis szerkentyűt, és szokták is használni - na, nekik adunk most pár ötletet, mit tud még, amire talán eddig még nem gondoltunk.

Zöldségpárolás

Minél többet ázik-fő-párolódik egy zöldség a vízben, annál több értékes tápanyagot veszít - ez azt hiszem, nem új. Furcsa vagy nem, ha mikróban párolod a zöldedet egy kevés vízben, gyorsabban lesz roppanós puha, mintha párolóedényben tennéd mindezt.

Barnacukor-puhítás

Megint kőkemény a nád- vagy barnacukrod? Dobd el a vésőt, tegyél a cukortégla tetejére egy nedves papírtörlőt, és 30 mp-re rakd a mikróba!

Piríts bacont!

Húsimádóknak jól jöhet - ha épp foglalt minden gázrózsa és serpenyő, de kijött a férjed a konyhába, és kérlel, hogy hadd egyen egy kis pirított bacont reggelire, tegyél pár szeletet egy papírtörlőre, majd boríts rá még egy réteg papírt, és dobd a mikróba 1-2 percre.

Chips a mikróból

Erről már írtunk korábban, és tényleg működik: szelj vékonyra krumplit vagy édesburgonyát, fűszerezed, némi olajspricc rá (nagyon kevés is elég!), és mehet a mikróba pár percre - harsogni-ropogni fog, isteni, és nincs benne adalék, sem csöpögő olaj!

Olvasd el ezt is!

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

Kelesztőhelyiség

Ha például aranygaluskát vagy kenyeret készítesz, és épp keleszted a tésztát, a mikró a jó választás! Tegyél bele egy pohár vizet és forrald fel, nyisd ki az ajtót, majd tedd mellé a tésztádat - az előre párásított-melegített levegő a zárt mikróajtó mögött hamarabb eléri a várt hatást!

Szivacs

A szivacsok az igazi, kézzelfogható bacitenyészetek, de ha nem akarjuk hetente kukába dobni őket, tegyük a mikró magas fokozatára 2 percre őket vizesen, és a kórokozók konkrétan megsemmisülnek. Jó, nem?

Halpárolás

Amennyire megkeményít mondjuk egy szelet steaket a mikró, annyira csudás a párolt hal esetében: bugyoláljuk a sózott-fűszeres halszeletet egy mikróbiztos folpackba egy gerezd citrommal, és pároljuk pár percig magasabb fokozaton. Puha lesz és omlós!

Párolt halas receptjeinkből:

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...