Tucatnyi finomság a zsenge karalábéból

Ha meg tudod állni, hogy magában ne ropogtasd el, tucatnyi finomságot készíthetsz belőle!Igazi, nyár eleji csemege a friss, édeskés ezerféleképpen variálható karalábé.

Mángoldos karalábéleves

Ismét jött a kihívás: a karalábé. Én imádom, főleg így levesnek. Annyira vágytam már rá, idejét nem tudom, mikor ettem utoljára. Kitekertem a boltig, vettem néhány szemet, majd ...

Kora nyári vitaminforrás

Végre eljött az idő, amikor bármihez is nyúlunk a piacon, az egészséges, friss, és tele van vitaminnal. Csupán annyi a dolgunk, hogy lessük a primőröket–és most épp a karalábé hetei jönnek.A karalábé akkor a legjobb, ha friss, gumója még kisebb, könnyen hámozható.

Rengeteg pozitív élettani hatása van:

  • erősíti az inmunrendszert,
  • javítja a koncentrációkészséget, megköti a szabadgyököket, fokozza a vízkiürülést a szervezetből, védi a sejtfalakat,
  • C-vitaminban és ballasztanyagokban gazdag, kalóriában szegény, magas rosttartalmának köszönhetően pedig hamar telít.

Karalábé saláta

Még mindig egy csomó karalábé van a kertemben. Ezt a jó kis salátát még az Anna Malmi időkben ötlöttem ki, ott is mindig sok karalábé volt a kertben, igen könnyű termeszteni ezt a ...

Karalábés csirkemell

Zöldségehetnékem még mindig tart (és szerintem soha el nem múlik :) ). Nemrégiben volt itthon karalábé, és szerettem volna valami olyasmit enni, ami hasonlít az imádott töltött ...

Levesszemle

Az igazi hús- és zöldségleves nélkülözhetetlen kelléke egész évben–de amikor friss, érdemes őt megtenni főszereplőnek!

Karalábéleves receptek itt >>

Karalábéleves májgombóccal

Könnyű nyári leves, a karalábé és a petrezselyem a saját kertemből, a többi a konyhából. Mire a gyerek leteszi táskát, készen is van. A konyha felszereléséről: ezúttal a kés ...

Karalábé krémleves 2.

Eredeti tervem szerint töltött karalábét csináltam volna, de ma megint esett az eső, hűvös is lett, így végül a leves mellett döntöttem. Miután nálam alapléből mindig van pár liter ...

Főzelékre fel!

Amit legelőször érdemes főzni a karalábélól, az a főzelék. Nem szabad sokáig főzni, maradjon roppanós és vitaminokban gazdag!

Karalábéfőzelék receptek itt >>

Töltve, rakva, csőben sülve

Ha a leves és a főzelék nem tartozik a kedvenceink közé, töltsük meg, süssük csőben vagy keverjünk belőle krémet–a karalábé olyan sokoldalú, hogy napokig elélhetünk rajta anélkül, hogy kétszer ugyanazt ennénk!

Töltött karalábé receptek itt >>

Még több karalábés recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...