Komoly gondokat okozhat, ha behúzott hassal járunk

Sokan közlekedünk úgy az utcán, vagy akár otthon is, hogy behúzzuk a hasunkat, ezzel azonban komoly egészségügyi problémáknak tesszük ki magunkat.

A hasizom az egyik legkeményebben dolgozó izmaink egyike, hiszen szinte minden mozgásban fontos szerepe van. Éppen emiatt nem szabadna fölösleges mozdulatoknak kitenni, mint például a hasbehúzás.

Egészségügyi problémákat okozhat, ha behúzzuk a hasunkat

Emiatt pedig számos probléma alakulhat ki, többek között a hasfal szerkezete is káros változásnak indulhat.

Ilyen többek között, hogy ráncok jelennek meg a hason, illetve úgynevezett homokóra szindróma alakulhat ki. Dr. Adam Taylor, a Lancaster Egyetem anatómiával foglalkozó szakembere felhívja a figyelmet, hogy ez nem csupán esztétikai probléma.

Amikor behúzzuk a hasunkat, akkor voltaképp csak a felső részét szorítjuk. Az alhasunk izmait ilyenkor nem használjuk, így azok elgyengülnek, és aránytalanság alakul ki

– mondta a The Sunnak az orvos.

Ez a homokóra szindróma kihatással lehet a tüdőkapacitásodra is, emiatt nehezebben mehet a testmozgást, mivel a véráramba jutó kevesebb oxigén miatt hamarabb érezhetjük fáradtabbnak magunkat.

Ezek mellett a medencefeneket is durván terheli és károsíthatja, melynek az lehet a következménye, hogy a húgyhólyagban, a méhben és a végbélben is változás állhat be.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...