Harcsás fish&chips lett az év strandétele!

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat.

Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton oldal végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a "balatoni Fish and Chips" felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a "tájidegen" hekkel – mondta Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke.

A zsűri további nyolc vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat

Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.

Kardos Gábor elmondta azt is: nehéz a strandbüféknek egy rövid szezon alatt kigazdálkodni a magas bérleti díjakat, ebben előrelépést hozhat, ha különleges minőség és helyi specialitások nyújtásával ősszel és tavasszal is magukhoz csalogatják a vendégeket.

A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit is kiemelte a zsűri

A versenyt indító Balatoni Kör tagjainak kínálatát külön is értékelték, közülük az év strandétele Bezerics Dániel harcsakolbászos hot dogja lett, amely a nyár népszerű újdonsága lett Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is.

Ez is érdekelhet!

Az ország tortája 2015: itt vannak a titkos receptek!

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk