Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

A Konyhafőnök adása elérkezett a középdöntőhöz. Az első feladat Budapest egyik legjobb éttermének két legkedveltebb fogása, köztük egy harcsapaprikás elkészítése volt.

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

Hozzávalók 4 főre

A harcsapaprikáshoz

A túróscsuszához

Elkészítés

  1. A harcsát tisztítjuk, fejét levágjuk, a gerincnél végigvágva lefejtjük a húst a gerincről, és kockára vágjuk.
  2. Olajon pirítjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  3. Hagymát pirítunk,hozzáadjuk a haldarabokat, kevés vizet, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a leveskockát, végül a paprikakrémet. Ha kell, utánsózzuk.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk a halat.
  5. A liszttel kevert tejföllel habarjuk, még egyet forralunk rajta.
  6. A csuszatésztát sós vízben főzzük, leszűrjük.
  7. Tálaláskor a tészta mellé helyezzük a halat, a túrót, a szalonnapörcöt a tésztára, végül apróra vágott kaporral szórjuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...