Harcsapaprikás kapros túróscsuszával
Hozzávalók 4 főre
A harcsapaprikáshoz
- 80 dkg törpeharcsa
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek paprikakrém
- 1 db leveskocka (erőleves)
- 1 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
A túróscsuszához
- 50 dkg csuszatészta
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor kapor
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A harcsát tisztítjuk, fejét levágjuk, a gerincnél végigvágva lefejtjük a húst a gerincről, és kockára vágjuk.
- Olajon pirítjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
- Hagymát pirítunk,hozzáadjuk a haldarabokat, kevés vizet, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a leveskockát, végül a paprikakrémet. Ha kell, utánsózzuk.
- Fedő alatt puhára pároljuk a halat.
- A liszttel kevert tejföllel habarjuk, még egyet forralunk rajta.
- A csuszatésztát sós vízben főzzük, leszűrjük.
- Tálaláskor a tészta mellé helyezzük a halat, a túrót, a szalonnapörcöt a tésztára, végül apróra vágott kaporral szórjuk.