Harcsafilé karalábévelouté-val, baconchipsszel, újhagymaolajjal és lyoni hagymával
Hozzávalók
- 1 harcsafilé
- 2 közepes fej karalábé
- 2 szál kisebb sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 2-3 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
- rózsabors és szegfűbors
- 1 nagy fej hagyma
- 1 ek liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- A zöldségekből főzünk egy levesalapot, belefőzzük a karalábét.
- A karalábédarabokat beletesszük a turmixba, rászűrjük a levest, és egy evőkanálnyi vajat teszünk hozzá, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- A hagymát besózzuk, karikára vágjuk, majd lisztbe forgatjuk.
- A bacont serpenyőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
- A harcsát, miután kifiléztük majd besóztuk, a baconös zsiradékban egy kanál vaj hozzáadásávalmindkét oldalán 1,5 perc alatt készre sütjük.
- A levesalapból megmaradt zöldségekbőla répát kockára vágjuk, és a tányér közepére helyezzük, majd rátesszük a halat, a hagymát és a bacont, körbeöntjük a veloutévalés zöldségekkel, a végén újhagymás olajjal díszítjük.