Harcsafilé karalábévelouté-val, Tibortól

Tibor visszatérése óta most másodszor is profin teljesített. A zsűri elé vitt tányérja magáért beszél. Mi azonnal megkóstolnánk - Ti hogy vagytok ezzel?

Harcsafilé karalábévelouté-val, baconchipsszel, újhagymaolajjal és lyoni hagymával

Hozzávalók

  • 1 harcsafilé
  • 2 közepes fej karalábé
  • 2 szál kisebb sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 2-3 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor
  • rózsabors és szegfűbors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A zöldségekből főzünk egy levesalapot, belefőzzük a karalábét.
  2. A karalábédarabokat beletesszük a turmixba, rászűrjük a levest, és egy evőkanálnyi vajat teszünk hozzá, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  3. A hagymát besózzuk, karikára vágjuk, majd lisztbe forgatjuk.
  4. A bacont serpenyőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
  5. A harcsát, miután kifiléztük majd besóztuk, a baconös zsiradékban egy kanál vaj hozzáadásávalmindkét oldalán 1,5 perc alatt készre sütjük.
  6. A levesalapból megmaradt zöldségekbőla répát kockára vágjuk, és a tányér közepére helyezzük, majd rátesszük a halat, a hagymát és a bacont, körbeöntjük a veloutévalés zöldségekkel, a végén újhagymás olajjal díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...