A Chez Dodo macaronjai is virágba borultak, és így várják a tavaszt. A belvárosi üzletben járva megkóstoltuk a "Jardin du Dodo" kollekció szépséges virágok által inspirált ízeit - és el kell mondanom, nem csalódtam.
"Évek óta dédelgettem a gondolatot, hogy az új évszakot egy csokor virágos ízzel köszöntsem, és idén végre volt bátorságom belevágni" - mondta Szalai Dóri, a Chez Dodo kreációinak megálmodója.
Dórit a nővére ismertette meg különböző illóolajokkal, és ezek a tömény, sűrű illatok lettek a kollekció ihletői. 2018. március 14-től 6 különböző ízt lehet kóstolni a Chez Dodo-ban, lássuk, Dóri mit mesélt nekem róluk:
RÓZSA - VANÍLIA / Rózsavíz, kandírozott rózsaszirom és a Valrhonaivoire csokijából is került ebbe a macaronba. Dóri szerint ez a nem túl édes csoki jól kihangsúlyozza a többi ízt, a fűszeres vanília pedig életre kelti az ízeket.
KAMILLA - MEYER-CITROM / A Meyer-citromot Mautner Zsófi ismertette meg Dórival. A fűszeres, illatos, szinte kakukkfüves aromájú citromhoz jól illik a lágy kamillás krém. Dóri saját maga készíti a macaronba kerülő citromkrémet.
YLANG YLANG - VANÍLIA / Dóri ezt az ízt tartja a legkifinomultabbnak mind közül. A vanília szuperül kihangsúlyozza az ylang ylang bársonyosságát, a vaníliát pedig egy kevés fleur de sel teszi hangsúlyossá.
JÁZMIN - GRAPEFRUIT - MANGÓ / Kétféle krém is került ebbe a kandírozott jázminnal is feldobott macaronba. A mangó és a jázmin édeskés hatását kicsit tompítja a grapefruit frissessége.
IBOLYA - MÉZ / A 2017-es húsvéti szezonban kísérletezte ki Dóri ezt az ibolyás macaront, ami a Violet nevet kapta. Kandírozott ibolya és ibolyaesszencia került a macaronba.
CITROMFŰ - THAI BAZSALIKOM / A thai bazsalikom "zöldes", ánizsos íze nagyon jól illik a friss citromfűhöz. Dóri szerint ez a kollekció legfrissebb eleme.