Hány késed van a konyhában?

És hányat használsz közülük? Ugye-ugye... A "kevesebb néha több" itt is igaz. Most megmutatjuk milyen késekre van feltétlenül szükséged. Tarts velünk!

Egy biztos: ha már van egy jó séfkésünk, nem sok továbbira lesz szükségünk.

A kötelező darab

A séfkés mellett a kiskés vagy hámozókés is nélkülözhetetlen a konyhában. Kicsi pengéje, és kis markolata könnyen irányíthatóvá teszi, hagyma-és zöldségpucoláshoz mással ne is álljunk neki, és a gyümölcsök hámozása és darabolása is pofonegyszerű vele. És különben is: mindenkinek megvan a kedvenc kiskése.

Filéző- és csontozókés

A kettő közül valamelyik nem rossz, ha kéznél van főzés közben, mert szakácskésünkkel nem biztos, hogy olyan ügyesen tudunk filézni, húsok csontozására pedig nem való a séfkés.

A hámozás magasiskolája >>

Kenyérvágó

Na, ez az a darab, ami minden háztartásban fellelhető (nálam is), pedig az éles szakácskés is szuperül hasítja a szeleteket. Egyszóval ez feleslegesnek tűnik az alap késkészletünkben.

Bárd

Azoknak ajánljuk, akiknek gyakran van dolguk nagyobb csontokkal, illtve csontos húsokkal. Másoknak nincs értelme beszerezniük.

Citrusok filézése könnyedén >>

A fentieken túl, szert tehetünk még speciális késekre is, mint a sajtkés, vajkés, osztrigakés, de ezek nem szerves tartozékai egy alap háztartásnak, főként az utóbbi. Levonhatjuk tehát a konklúziót: 3-5 jó minőségű, éles kés éppen elegendő egy konyhatündérnek.

Társ a konyhában: séfkések terítéken >>

Kés tisztítása >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...