A mandulaliszttel, keményítővel, porcukorral és tojásfehérjével készült kis tésztakorongot, azaz a macaront alapvetően olyan krémmel töltjük meg, amilyennel csak szeretnénk. Alapvetően ez a sütemény semmi másra nem hasonlít, csak saját magára. Vannak azonban, akik észrevették, hogy alakja párhuzamot mutat a hamburgerével, így feltették a - talán nem mindenkinek - magától értetődő kérdést:
mi lenne, ha hamburgert mintázó macaronokat készítenének?
Számtalan receptvariáció közül az egyikben a fentebb is megemlített, megszokott összetevőkön kívül a hambi zsemléjét idéző macaronpogácsákba egy kevés kakaópor és őrölt szezámmag is kerül.
A hamburgerhusit általában csokikrémmel imitálják, a saláta pedig zöld ételfestékkel megbolondított kókuszreszelék. A mustár és a ketchup egyszerű cukormáz, ami szintén ételfestéknek köszönheti a színét.
Egy másik megoldás szerint olvasztott pillecukorból és porcukorból készítenek bizarr, gyúrható, nyújtható masszát. Ezt különböző ételfestékekkel színezik, és így alakítják ki a sajtot, salátát. Vannak verziók, amelyekben vékonyra vágott gyümölcsök vagy lekvár kerül a hambiba ketchupként - ezekben az esetekben megmenekülünk az ételfestéktől.
Egy kevés omlós tésztából készült "sültkumplival" még fel lehet dobni ezt a különlegességet.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Kint tombol a hőség, ezeknek a cukrászoknak a kezei között viszont -196 Celsius fokossá válik minden