Hamburgermacaron vagy macaronhamburger - Itt a legfurcsább gasztrofrigy

Hogy kerülhet össze az édes és pici macaron a nála jóval nagyobb és sós hamburgerrel? Olvass tovább, és megtudod!

A mandulaliszttel, keményítővel, porcukorral és tojásfehérjével készült kis tésztakorongot, azaz a macaront alapvetően olyan krémmel töltjük meg, amilyennel csak szeretnénk. Alapvetően ez a sütemény semmi másra nem hasonlít, csak saját magára. Vannak azonban, akik észrevették, hogy alakja párhuzamot mutat a hamburgerével, így feltették a - talán nem mindenkinek - magától értetődő kérdést:

mi lenne, ha hamburgert mintázó macaronokat készítenének?

Számtalan receptvariáció közül az egyikben a fentebb is megemlített, megszokott összetevőkön kívül a hambi zsemléjét idéző macaronpogácsákba egy kevés kakaópor és őrölt szezámmag is kerül.

A hamburgerhusit általában csokikrémmel imitálják, a saláta pedig zöld ételfestékkel megbolondított kókuszreszelék. A mustár és a ketchup egyszerű cukormáz, ami szintén ételfestéknek köszönheti a színét.

Egy másik megoldás szerint olvasztott pillecukorból és porcukorból készítenek bizarr, gyúrható, nyújtható masszát. Ezt különböző ételfestékekkel színezik, és így alakítják ki a sajtot, salátát. Vannak verziók, amelyekben vékonyra vágott gyümölcsök vagy lekvár kerül a hambiba ketchupként - ezekben az esetekben megmenekülünk az ételfestéktől.

Egy kevés omlós tésztából készült "sültkumplival" még fel lehet dobni ezt a különlegességet.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kint tombol a hőség, ezeknek a cukrászoknak a kezei között viszont -196 Celsius fokossá válik minden

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...