Amire biztosan számíthatsz: a déli államok mindegyikében találsz majd fantasztikus mexikói éttermeket. Nem a gyorséttermekre és étteremláncokra gondolok. A Taco Bellt például felejtsd el. Az eredeti tulajdonosai, csak úgy, mint a Burger King megálmodói, a McDonalds két alapítójától tanulták el a módszert, hogyan etethetnek minél több embert a legrövidebb idő alatt. Lehet, hogy ezeken a helyeken jutsz a leggyorsabban harapnivalóhoz, de sajnos a súlyfelesleged is ezek által gyarapíthatod a leghatékonyabban.
Miben jobb a mexikói?
Az amerikai gyártású kenyerek és pékáru szinte minden esetben tartalmaz cukort, és nem is keveset. Olyan, mintha valamikor egyszer valaki kitalálta volna, hogy az amerikaiak csak az édeset szeretik, ezért legyen minden édes. Ha nincs a környezetedben egy európai pékség – szerencsére egyre több helyen nyílnak ilyenek – akkor nem kapsz csak puffasztott, édesített termékeket. Nos, pont ilyenekbe kerül a hamburgerhús, és az összes szendvics ebben kapható. Az egyedileg gyártott mexikói tortilla és taco ezzel szemben egy hibátlan cukormentes alternatíva. Saláta mindenhol van az étlapon, így akár a tortilla is kikerülhető. Egy kisadag rizs, feketebab, és saláta hússal – tökéletes teljes értékű ebéd egy férfi számára. A hölgyek vagy bárki, aki a vonalaira ügyel, választhat valami húsosat a salátája mellé: zöldsalsás vagy limeos sült csirkét, csirke fajita tálat, vagy minirákos tacót.
Húsmentesen is étkezhetünk
Reggelire nagyszerű kezdés egy fullos huevos rancheros, azaz a csodálatos sült tanyasi tojások és zöldségek egy tányérra halmozva, mellé tostada, tehát kisebb méretű kukoricalisztből készült pirított lepényke jár. Jobb helyeken még avocado is díszeleg a kupac tetején. Ebédre, vacsorára a sajtos-zöldséges quesadilla, ami a személyes kedvencem is, természetesen házilag készített salsával és guacamoléval.
Amire érdemes ügyelni
Ne az itteni adagokat vegyük figyelembe, egy családias mexikói étteremben nem lacafacáznak, hatalmas tálakat tesznek a kedves vendég elé, ezért érdemes először egy főételt és némi kiegészítést, salátát, jalapenót, szószokat rendelni. Arra is számíthatunk, hogy nem hagynak minket éhezni a rendelt étel megérkezéséig, vagyis kerül az asztalra frissen sütött házi tortilla chips és mártogatósok is.
Mexikói kaja ide vagy oda, ha szétnézünk az éttermekben sok-sok túlsúlyos embert láthatunk. Az adagok fényében ezen nem is csodálkozhatunk. Aztán ott van az otthoni étkezés faktor is, ki tudja mi kerül odahaza a tányérokra? Nem könnyű Amerikában vékonynak maradni, de aki szán rá egy kis időt, megtalálhatja a kedvezőbb lehetőségeket, a mexikói fogások fogyasztása az egyik ilyen lehet.
+2 vizes tipp:
Igyatok sok vizet, eltelít! Plusz legyen mindig nálatok mennyiség belőle, legfőképpen a sivatagi részeken, ügyeljetek erre!
Ezeket olvastad már?
5 olcsó náthaűző leves hagymából – a létező legfinomabb variációk
Hagyma: ha nem lenne, ki kellene találni. Méltatlanul csak úgy gondolunk rá, mint az ételek kiegészítőjére, ezért most egy egész cikkel ünnepeljük.
GrétiItt a hivatalos magyarázat, miért érzed olyan rossznak a repülős...
Hol vannak azok régi Maléves tálcák? Jól esik nosztalgiázni, de most itt a hallható valóság. Ezért nem ízlik nekünk a csomagolt repülős étel. Nyugi, van rá megoldás!
GrétiMindent a fasírtról - receptek és praktikák tőlünk nektek
Minden nemzetnek megvan a saját darált húsos golyója, azokhoz is nézhetsz itt recepteket, de ha a jól bevált, hazai fasírtot szeretnéd elkészíteni, ezekre figyelj!
GrétiÍgy fagyaszd tökéletesen a levesed
Hét egyszerű lépés - ha ezeket betartod, a lefagyasztott levesed éppen olyan jó lesz felengedés után, mint a készítése időpontjában.
Gréti