A hamburger is belefér az egészséges étrendbe egy kutatás szerint

A legújabb kutatásból kiderült, hogy bizony a hamburgerről sem kell lemondanunk attól még, mert egészségesen étkezünk.

Egy friss kutatás igencsak jó híreket hozott azok számára, akik szeretik a hamburgert, kiderült ugyanis, hogy egyáltalán nem kell lemondania a hamburgerről azoknak sem, akik egészséges életmódot folytatnak. Persze fontos a mértékletesség.

A hamburger is belefér az egészséges étrendbe egy kutatás szerint

A kutatások szerint ugyanis a vörös húsoktól és a magas zsírtartalmú tejtermékektől nem lesz bajunk, ha azokat kis mennyiségben fogyasztjuk. 

A kutatásban 80 ország étrendjét, valamint a korai halálozás, a stroke és a szívbetegségek arányát hasonlították össze. Mint kiderült, azok az emberek voltak a legegészségesebbek, akik az átlagosnál nagyobb mennyiségben fogyasztottak gyümölcsöt, zöldséget, halat, dióféléket és hüvelyeseket, például babot. Ők kisebb eséllyel haltak meg fiatalon.

Emellett azonban arra is rájöttek, hogy napi 85 gramm vörös hús nem károsítja az egészséget, amennyiben persze nem feldolgozott termékről volt szó. A magas zsírtartalmú tejtermékek is rendben vannak, amennyiben két adagnál nem eszünk belőlük többet naponta.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...