Hambi reggelire, ebédre, vacsira - jöhet desszertnek is?

Ausztráliában új trend hódít. A burgereket  hússal, baconnel, és sós karamellfagyival, Nutellával pakolják meg. Szörnyen hangzik? Próbáld ki egyszer!

Az ausztráliai Melbourne-ben és az északi, meleg (ez a déli félteke!) Queenslandben rájöttek, fölösleges elválasztani egymástól a desszertet és a főfogást.

A melbourne-i Cafe 51-ben waffel burgert lehet kóstolni, ahol a zsömlét ez a puha piskótaféle helyettesíti. A szendvicset megpakolják marhahússal, sajttal, baconnal, apró cukorkával és Nutellával.

A Muharam kávézóban mini briósból készítenek húsos szendvicseket Mars csokival, keksszel, robbanós cukorkával, egy Tim Tam nevű csokiskeksszel és karamell szósszal.

Egy queenslandi étteremben sós karemelles croissant a szendvicsalap. Erre pakolnak marhahúspogácsát és fahéjas, juharszirupos bacont.

A melbourne-i Demazzicsak édes hozzávalókból megkomponáltburgerének tetejét egy különlegesség, perzsa vattacukor borítja. A pashmak, noha ránézésre hasonlít az általunk is ismert vattacukorra, de egész más technológiával készül. A szendvics Nutellával, eperrel, tejszínhabbal van töltve.

A Demazziban Mars csokival megpakolt fagyiburgert is lehet kóstolni.

A Long Story Short desszertburgere csak édes összetevőkből, azaz briósból, fagyiból, gőzölt matchakrémből és gyümölcsökből áll. Az édes szendvicset egy virágokkal meghintett, óriási vattacukorgömb alá rejtve tálalják. Miután meleg tejjel meglocsolják a vattacukrot, előtűnik a töltött briós.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek a sütik nem csak finom ízükkel tesznek vidámmá, hanem egy trükkös hozzávalóval is

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...