Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon.
A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az "örökséget" választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő. "Úgy gondoltuk, hogy a jubileumi év jó alkalom arra, hogy a kiállító éttermek séfjei saját történeteikkel is gazdagítsák a fesztivált. Az idei témával az ő emlékeikre, szakmai örökségükre koncentrálunk. Reményeim szerint ez minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd” - tette hozzá Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője.
2020-ban már tizedik alkalommal rendezik meg a Gourmet Fesztivált. "Tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tesszük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a "gasztroforradalom" éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen megkóstolhatjuk Magyarország legjobb konyháit. Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Mindig meghívtuk az újonnan nyitó csúcséttermeket is, de megpróbáltunk nem csupán éttermekben gondolkodni, így a látogató megtalálhatja nálunk például a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról"- mondta el Gerendai Károly.
Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával, és az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan sztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos, és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.
A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer. A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd, eddig nem tapasztalt közösségi élménnyel.
A Gourmet-nak otthont adó Millenáris, az egykori Ganz-telep helyén, igazi kultúrtörténeti örökség, ami idén megújult külsővel és tartalommal várja majd a fesztivál vendégeit. A teljesen új, 2,5 hektáros park résszel, függő híddal, tóval gazdagodott Millenárison a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket. Az Electrolux hatodik éve kiemelt támogatója és résztvevője a fesztiválnak, ám idén újabb szintre lép az együttműködés, immár névadó szponzorként jelenik meg az Electrolux a rangos hazai gasztroeseményen.
"A beépíthető termékek és a konyhai készülékek a kezdetektől fontos szerepet töltöttek be a kínálatunkban és a kommunkációnkban egyaránt. Az Electrolux elsőként jelent meg gőzsütőkkel és még számos új technológiával a háztartási készülék piacon. Hiszünk abban, hogy a Gourmet Fesztiválra kilátogatók a mindennapjainkban is fontosnak tartják a minőségi gasztronómiát, a fenntarható étkezést, ezért idéntől már nem csak a színpadon, az Electrolux- pavilonban és a Workshop-okon találkozhatnak a márkával, hanem egy átfogóbb jelenléttel szeretnénk őket megszólítani“– mondta Medveczki Erika, az Electrolux marketing vezetője.
Ezeket olvastad már?
Egy falat Grúzia a Rádayban - Ezekért az ízélményekért érdemes...
Új grúz étterem nyílt a Ráday utcában. A Tifliso mindenkivel képes megszerettetni a különleges ízekkel teli grúz konyhát, nem volt kérdés, mi is kipróbáljuk-e!
Vass AdriennAmikor a magyar ízvilág selymesen olvad össze az olasz konyhával...
Ellátogattunk a Pasztellbe, hogy megtudjuk, milyen a két Michelin-csillagos olasz életérzés magyar tudásba oltva.
Vass AdriennRamen-kisokos: a történetétől a kedvenc budapesti ramenezőinkig
Nem egyszerű jó rament találni Budapesten, de mi kísérletet tettünk arra, hogy ajánljunk pár helyet, ahova bármikor betérhetsz egy lélekmelegítő levesre.
Szász NóriÍgy csíráztass házilag ehető csírákat!
Az ehető csírák nevelése új keletű hobbi, ám kiválóan illeszkedik a városi élethez, fillérekből megvan, a gyerekek is élvezik, ráadásul a csírák egészségesek és finomak is!
doragabriellaCímlapkép: Gourmet Fesztivál