Hamarosan a tálcákat is megehetjük repülés közben

Egy kiállítás keretében mutatták be a műanyagmentes, részben ehető tálcákat és evőeszközöket, amelyeken a repülőkön érkeznek a felszolgált fogások. Így néznek ki!

Képzeljük el, hogy üzleti útra vagy nyaralni indulunk és a szokásos repülőn felszolgált ételek elfogyasztása után a csoki, kis szendvics vagy tartalmasabb fogásokat követően komótosan eleszegetjük az evőeszközöket és szép lassan a tálcával is jól lakunk. Úgy tűnik hamarosan erre is lehetőségünk lesz!

A PriestmanGoode designstúdió a légitársaságok és a repterek területén található, rengeteg feleslegesen felhalmozódó műanyaghulladékra szerette volna felhívni a figyelmet, amikor megalkották a részben ehető tálcákat és étkészletet, ezzel ösztönözve az utazóközönséget is a környezettudatos hozzáállásra a mindennapok során.

A tálca alapanyaga használt kávéőrlemény, de a növényi összetevők között a tányérhoz és az eldobható késekhez, villákhoz algát és banánleveleket, valamint kókuszt is használtak. A mártásokhoz vagy más, folyékony italokhoz tengeri moszatból készült kis tartályokat készítettek.

A stúdió termékei a London Design Museum időszaki kiállításának kiállított műtárgyai is egyben, mely a Get Onboard: Reduce. Reuse. Rethink címet viseli, ami arra irányítja a fókuszt, hogy "irány a fedélzetre", gondoljuk újra a termelés csökkentését és ügyeljünk az újrahasznosítás számos lehetőségére. APriestmanGoode célja és álma is egybe, hogy még több területre elérjen az innovatív megoldás üzenete és szélesebb körben csökkenteni tudjuk a felesleges hulladék mennyiségét.

A cég újrahasznosítható üveget is kifejlesztett, ami az utazásaink állandó kelléke lehet és kiválthatja azt a milliónyi műanyag palackot, amit a reptereken vásárolunk minden egyes évben. Anyaga komposztálható bioplasztik és parafa.

A becslések szerint csak a légitársaságoknál 5,7 millió tonna szemét keletkezik évente, ami az egyszer használatos műanyagokból, fülhallgatókból és élelmiszerhulladékokból adódik össze.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: PriestmanGoodevia

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!