Hamarosan a tálcákat is megehetjük repülés közben

Egy kiállítás keretében mutatták be a műanyagmentes, részben ehető tálcákat és evőeszközöket, amelyeken a repülőkön érkeznek a felszolgált fogások. Így néznek ki!

Képzeljük el, hogy üzleti útra vagy nyaralni indulunk és a szokásos repülőn felszolgált ételek elfogyasztása után a csoki, kis szendvics vagy tartalmasabb fogásokat követően komótosan eleszegetjük az evőeszközöket és szép lassan a tálcával is jól lakunk. Úgy tűnik hamarosan erre is lehetőségünk lesz!

A PriestmanGoode designstúdió a légitársaságok és a repterek területén található, rengeteg feleslegesen felhalmozódó műanyaghulladékra szerette volna felhívni a figyelmet, amikor megalkották a részben ehető tálcákat és étkészletet, ezzel ösztönözve az utazóközönséget is a környezettudatos hozzáállásra a mindennapok során.

A tálca alapanyaga használt kávéőrlemény, de a növényi összetevők között a tányérhoz és az eldobható késekhez, villákhoz algát és banánleveleket, valamint kókuszt is használtak. A mártásokhoz vagy más, folyékony italokhoz tengeri moszatból készült kis tartályokat készítettek.

A stúdió termékei a London Design Museum időszaki kiállításának kiállított műtárgyai is egyben, mely a Get Onboard: Reduce. Reuse. Rethink címet viseli, ami arra irányítja a fókuszt, hogy "irány a fedélzetre", gondoljuk újra a termelés csökkentését és ügyeljünk az újrahasznosítás számos lehetőségére. APriestmanGoode célja és álma is egybe, hogy még több területre elérjen az innovatív megoldás üzenete és szélesebb körben csökkenteni tudjuk a felesleges hulladék mennyiségét.

A cég újrahasznosítható üveget is kifejlesztett, ami az utazásaink állandó kelléke lehet és kiválthatja azt a milliónyi műanyag palackot, amit a reptereken vásárolunk minden egyes évben. Anyaga komposztálható bioplasztik és parafa.

A becslések szerint csak a légitársaságoknál 5,7 millió tonna szemét keletkezik évente, ami az egyszer használatos műanyagokból, fülhallgatókból és élelmiszerhulladékokból adódik össze.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: PriestmanGoodevia

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...