Hamarosan a pizzánkat is robotok készíthetik

Mérnökök egy csoportja robotot fejleszt, ami profiktól tanulja a nápolyi pizza készítését.

Nap mint nap hallani, hogy a robotok el fogják venni a munkánkat (Itt te is kiderítheted, a te állásod veszélyben van-e?). A nápolyi Federico Egyetem kutatói egy olyan robot fejlesztésén dolgoznak, ami képes elsajátítani a pizzakészítés mesterségét.

A Prisma Lab robotja egy Enzo Cocciától tanulja, hogy kell megcsinálni a legjobb olasz pizzát. A nápolyi pizzasütő mester mozdulatait biokinetikus szenzorok segítségével rögzítik, a robot pedig ezen mozdulatok utánozásával próbál ugyanolyan finom ételt készíteni, mint Enzo.

A legjobb pizzák, amiket még te tudsz elkészíteni:

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Sonkás-sajtos pizza

Szeretem a pizzát. Láttam édesanyám, hogy készíti. Neki mindig olyan gyorsan elkészül. Hát valóban nem nehéz. Ezentúl már magam is el tudom készíteni.

A tervezők célja az, hogy a robot képes legyen minden folyamatra, ami a pizzakészítéshez szükséges, a tészta meggyúrásán át, a sütőbe helyezésig. A robot 2019-ben élesben is megmérkőzhet a profikkal a Nápolyi Pizzafesztiválon.

Ezeket olvastad már?

via Mashable

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...