Hamarosan levegőből készülhetnek az ételeink a NASA szerint

A NASA kutatói most azon dolgoznak, hogy az egyes területeken egyre égetőbb problémát jelentő élelmiszerhiányra keressenek választ. A megoldást szerintük a levegő jelentheti.

A NASA kutatói szerint a jövőben olyan ételeket is fogyaszthatunk majd, amelyeket levegőből állítanak elő. A klímaváltozással kapcsolatos nyugtalanító kérdések során általában a viták a hosszú távú éghajlati változásokra és a levegő összetételének minőségére fordítják a figyelmet, pedig legalább ennyire fontos következménye lehet az élelmiszerek minőségének romlása és az alapanyagok árának folyamatosa növekedése is. A NASA szakemberei épp ezért keresik folyamatosan a lehetséges megoldást, és most úgy tűnik, jó úton járnak.

via GIPHY

A CNN Health becslései szerint a világon körülbelül 80,5 millió embernek nem jut elegendő étel, de még a fejlett országokban sem lehet megkerülni az éhezés kérdését, csak Amerikában 13 millió gyerek nem lakik jól a mindennapokban.

ANASAlegújabb felfedezése finn tudósok vezetésével a "solein" nevet kapta, mögötte pedig olyan széndioxid felhasználásával készült ételeket találunk, amelyeket levegő és napenergia kombinálásával alkottak meg. A végeredmény fehérjét, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz, melyről a szakértők úgy vélik, gazdagíthatják a fehérjeturmixokat és a joghurtot is.

via GIPHY

A CNN úgy véli, hogy az élelmiszer-előállítás új alternatívája százszor jobb a környezet számára, mint a jelenlegi gazdálkodási technikák, az előrejelzések szerint 2021-re be is vezethetik a levegő alapú ételt.

Goji-bogyós turmix fodros kellel

 Egy éve fogyasztom és csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el jóval elöbb. Ha nem teszünk bele datolyát és banánt akkor egy nagyon alacsony kalóriatartalmú italt kapunk. Tehetünk ...

Edzés utáni zöld turmix

Sportolás utáni fontos, hogy fogyasszunk valamit, ami gazdag tápanyagokban, ásványi anyagokban, segíti regenerálni az izmokat, és feltölt energiával. Ez a turmix tartalmaz könnyen ...

Fiatalító epres-szójás fehérjeturmix

Most nagy divat a turmix ill. smoothie ivás, így elég gyakran készítek én is. Ez egy különösen finom, ballasztanyagokban és izoflavonban gazdag ital, a változókorban lévő hölgyeknek, ...

Melissa Morris a University of Thampa tanára, aki táplálkozástant is tanít az egyetemen, ezt mondta a kísérletről: „Ez az egész izgalmas és nagyszerű lehetőségeket rejt magában. Egyértelműen megoldhatja a fejlődő országokban a fehérjehiányos étkezéssel kapcsolatos kérdéseket,sokan ugyanis nem jutnak elegendő vitaminhoz, és a megfelelő mennyiségű ásványi anyagok sem kerülnek a szervezetükbe."

Ezeket olvastad már?

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 274646, kép_útvonal }{ KDKEP = 273481, kép_útvonal }
{ KDKEP = 274637, kép_útvonal }
{ KDKEP = 274653, kép_útvonal }

Címlapkép: getty

via

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!