A távoli, szinte még felderítetlen vidékeken elterülő kávéültetvényeket az egyedi természeti adottságok emelték ki a többi közül, és tették képessé arra, hogy lenyűgöző ízű és aromájú kávébabokkal kényeztessék a világot. Ezek a kincset érő tájak ihlették aNespressokávészakértőit azExplorationskávék megalkotására.
A ritkasága miatt nem csoda, hogy az újExplorationsnévre keresztelt kollekciónak két kávéját, a Nespresso szakértői is csak"elrejtett ékkövekként"emlegetik.
Az évente csupán kétszer, rendkívül kis mennyiségben megjelenő, és néhány napig elérhető kávékülönlegességeknek köszönhetően az ínyencek végre első kézből ismerhetik meg a világ legérdekesebb kávéinak és termőhelyeinek történetét, jellegzetességeit és meglepő ízeit.
Az új kollekció első kiadása az Explorations 1 Duopack, amely két Limited Edition kávét tartalmaz: a Laos Bolaven Plateau és a Kenya Peaberry őrleményeket. Mindkét gondosan kiválasztott kávé olyan karaktert és ízvilágot kínál, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ám különböző értékeiket – ezért is párosítottuk őket össze egy csomagba. Mindkét termék Pure Origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.
Az egyedi terroir és az itt termelt kávéfajták sokfélesége miatt Kenyát a “kávék királyaként” emlegetik az iparágban, a “peaberry” pedig egy igen keresett zöldkávé, amelynek értékét különleges gyümölcsössége és már-már lekváros ízvilága adja.
Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsík bőséges csapadéka, vulkanikus talaja és különleges páratartalma egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávénak
Május 2-tól egyediségük, és kis mennyiségük miatt, csak pár napig lesznek elérhetőek a kiemelt budapesti (Andrássy úti, Allee, és az Aréna Plazában található) boltokban, és a www.nespresso.com oldalon.
Mindkét kávé jónak ígérkezik, így érdemes sietni, ha valaki megszeretné őket kóstolni!
Ezeket olvastad már?
Felejtsd el az instant kávét! Egy kávézótulajdonossal és egy kávéimádóval...
Az elmúlt 5 évben Budapesten gomba módjára szaporodtak el az úgynevezett újhullámos kávézók, amik a minőséget és az ínyenc kávézást hirdetik. De mit is tudnak ezek?
adminÍgy befolyásolja a terítékünk az asztalra tett ételek ízét!
Egy friss kutatás szerint a színek hatással vannak ránk: nem csak dekorálhatunk velük, de erősen befolyásolhatják az íz- és aromaérzetünket!
adminAz új reggeli kínálatával mindenben újhullámos lett a Damniczki Cukrászda...
A Damniczki Budapest – cukrászmanufaktúra a nyitás óta eltelt egy évben megmutatta, hogy a fagylalt, a sütemény és a kávé terén nem ismer kompromisszumokat.
NosaltyIsteni kenyerek és a város legjobb kakaós csigája
Friss, ropogós és igazi! Beutalót adnék a Három Tarka Macskába mindenkinek, aki már elfejetette, milyen a jó kenyér. Új, francia stílusú pékség Újlipótvárosban.
Dávid