-
1.
4+1 ételízesítő, amiről nem is gondolnád, milyen jól illik a csirkemellhez
A csirkemell a húsevők konyháinak talán leggyakoribb vendége, de a sónál és borsnál, esetleg mustárnál, fokhagymánál sokan nem látunk tovább, ha ízesítenénk. Ajánlunk 5 alapanyagot, amire lehet, nem is gondoltál eddig.
-
2.
Ne ijedj meg a haltejtől, sokkal finomabb, mint hinnéd: medvehagymával pirítottuk meg
A gasztronómia világában néha a legfurcsább, legkevésbé kívánatos dolgok számítanak különlegességnek. Így van ez a haltejjel is, ami elsőre ugyan visszataszítónak tűnhet, azonban ha jobban megismerjük, még a kedvenc halételünk is lehet.
-
3.
Tostada, horchata, flan: autentikus mexikói ízeket hoztunk cinco de mayo alkalmából
Mariachi-zene, néptánc, felvonulás, evés-ivás – május ötödikét igazi, hangulatos utcai csinnadratta övezi. Igaz, nem Mexikóban, hanem az Egyesült Államokban.
-
4.
Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES
A tavasz egyik legnépszerűbb gyümölcse az eper, amiből nemcsak isteni süteményeket, de frissítő levest is készíthetünk. Mutatjuk a tökéletes receptet hozzá!
-
5.
Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok – VIDEÓ
Csaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében.
-
6.
Az orgona nemcsak szép, de finom is: lekvár, ecet és tea is lehet belőle
A május gyönyörűen lila virágát, az orgonát behozhatjuk a konyhába, ráadásul nem csak vázában. Süthetünk és főzhetünk vele, nézzük, mi mindenre képes.
-
7.
Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 1. fejezet: a SÓ
Só, zsiradék, sav, hő – négy elem, amelynek csodás ízeket és mennyei lakomákat köszönhetünk. A négy elem önmagában is csodás eszköz a konyhában, de ha megtanuljuk ötvözni a köréjük fonódó tudományokat, akkor válhatunk átlagosból igazán nagyszerű szakácsokká. Inspirációként Samin Nosrat könyve szolgált, amelyen egy négyrészes cikksorozat keretében elmélkedünk. Kezdjük a sóval!
-
8.
Vissza az alapokhoz: a pár összetevős vinaigrette, amivel minden salátát feldobhatsz
Egy olyan vinaigrette receptjét hoztuk el, amit könnyű elkészíteni, mégis biztosan le fogod vele nyűgözni a vendégeidet! A kudarc teljesen kizárt.
-
9.
Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2. fejezet: a ZSIRADÉK
Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.
-
10.
5 tuti módszer piték elősütéséhez: lássuk, melyik a befutó
Minden pite alapját egy tészta képezi, amit többféle módon megsüthetünk, különböző eredménnyel. A leggyakrabban használt módszereket gyűjtöttük most össze, lássuk, melyik a legjobb!
Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!
Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!
Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!