Bebizonyítottuk, hogy nem kell félni a haltejtől, fantasztikus ételekkel ünnepeltük a mexikói cinco de mayot

A múlt hetünk is nagyon izgalmas volt: csodás fűszereket mutattunk nektek, amikkel még finomabb lesz a csirkemell, utánajártunk, hogyan élték meg az éttermek az újranyitást, és elindult új sorozatunk, melynek címe: Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével.

  1. 4+1 ételízesítő, amiről nem is gondolnád, milyen jól illik a csirkemellhez
    1.

    4+1 ételízesítő, amiről nem is gondolnád, milyen jól illik a csirkemellhez

    A csirkemell a húsevők konyháinak talán leggyakoribb vendége, de a sónál és borsnál, esetleg mustárnál, fokhagymánál sokan nem látunk tovább, ha ízesítenénk. Ajánlunk 5 alapanyagot, amire lehet, nem is gondoltál eddig.

  2. Ne ijedj meg a haltejtől, sokkal finomabb, mint hinnéd: medvehagymával pirítottuk meg
    2.

    Ne ijedj meg a haltejtől, sokkal finomabb, mint hinnéd: medvehagymával pirítottuk meg

    A gasztronómia világában néha a legfurcsább, legkevésbé kívánatos dolgok számítanak különlegességnek. Így van ez a haltejjel is, ami elsőre ugyan visszataszítónak tűnhet, azonban ha jobban megismerjük, még a kedvenc halételünk is lehet.

  3. Tostada, horchata, flan: autentikus mexikói ízeket hoztunk cinco de mayo alkalmából
    3.

    Tostada, horchata, flan: autentikus mexikói ízeket hoztunk cinco de mayo alkalmából

    Mariachi-zene, néptánc, felvonulás, evés-ivás – május ötödikét igazi, hangulatos utcai csinnadratta övezi. Igaz, nem Mexikóban, hanem az Egyesült Államokban.

  4. Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES
    4.

    Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES

    A tavasz egyik legnépszerűbb gyümölcse az eper, amiből nemcsak isteni süteményeket, de frissítő levest is készíthetünk. Mutatjuk a tökéletes receptet hozzá!

  5. Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok – VIDEÓ
    5.

    Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok – VIDEÓ

    Csaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében.

  6. Az orgona nemcsak szép, de finom is: lekvár, ecet és tea is lehet belőle
    6.

    Az orgona nemcsak szép, de finom is: lekvár, ecet és tea is lehet belőle

    A május gyönyörűen lila virágát, az orgonát behozhatjuk a konyhába, ráadásul nem csak vázában. Süthetünk és főzhetünk vele, nézzük, mi mindenre képes.

  7. Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 1. fejezet: a SÓ
    7.

    Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 1. fejezet: a SÓ

    Só, zsiradék, sav, hő – négy elem, amelynek csodás ízeket és mennyei lakomákat köszönhetünk. A négy elem önmagában is csodás eszköz a konyhában, de ha megtanuljuk ötvözni a köréjük fonódó tudományokat, akkor válhatunk átlagosból igazán nagyszerű szakácsokká. Inspirációként Samin Nosrat könyve szolgált, amelyen egy négyrészes cikksorozat keretében elmélkedünk. Kezdjük a sóval!

  8. Vissza az alapokhoz: a pár összetevős vinaigrette, amivel minden salátát feldobhatsz
    8.

    Vissza az alapokhoz: a pár összetevős vinaigrette, amivel minden salátát feldobhatsz

    Egy olyan vinaigrette receptjét hoztuk el, amit könnyű elkészíteni, mégis biztosan le fogod vele nyűgözni a vendégeidet! A kudarc teljesen kizárt.

  9. Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2. fejezet: a ZSIRADÉK
    9.

    Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2. fejezet: a ZSIRADÉK

    Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

  10. 5 tuti módszer piték elősütéséhez: lássuk, melyik a befutó
    10.

    5 tuti módszer piték elősütéséhez: lássuk, melyik a befutó

    Minden pite alapját egy tészta képezi, amit többféle módon megsüthetünk, különböző eredménnyel. A leggyakrabban használt módszereket gyűjtöttük most össze, lássuk, melyik a legjobb!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...