Halrudacska okozta egy kilencéves fiú halálát

A brit fiú életét próbálták megmenteni a kórházban, de nem sikerült. Most eljárás folyik az eset miatt, vélhetően a konyhai személyzet hibázott.

Halrudacskától halt meg egy kilencéves fiú Nagy-Britanniában. A fiú egy birminghami iskolában lett rosszul, egy órával az ebédje után. Ishmaal több élelmiszerre is allergiás volt, köztük a tejtermékekre, a magvakra, a kivire és a halfélékre. A többi allergiás gyerekhez hasonlóan ő is kitűzőt viselt és a számára tiltott ételek listáját egy úgynevezett "vörös könyvbe" vezettek a menzán.

Ennek ellenére valaki hibázott, és a fiú halrudacskákat evett ebédre. A vizsgálatok során kiderült, hogy Ishmaal nem viselte a kitűzőjét. A konyhás néni emlékezett, hogy a fiú allergiás, de a szakácsot is megkérdezte, hogy adhat-e Ishmaalnak halrudacskát. A szakács úgy tudta, a fiú korábban már evett halat sült krumplival, ezért kiszolgálták őt. A vörös könyvbe egyikük se nézett bele.

Egy falat is halálos lehet annak, aki allergiás a halra

Az eset még húsvét előtt történt, de az ügyben eljárás indult. Az első tárgyalást augusztus 21-én tartották.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via 24.hu, The Sun

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...