A fűszerseprű tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas csokor telis-tele friss, illatozó
fűszernövényekkel. A csokrot mi magunk állíthatjuk össze kedvünk és ízlésvilágunk szerint, ráadásul nyáron még könnyebben is, mint az év többi részében.
Rozmaring,
bazsalikom,
zsálya,
petrezselyem,
kakukkfű,
oregano, és még tucatnyi fűszernövény létezik, amelyet akár otthon is termeszthetsz, de frissen hozzájuthatsz a boltokban, kertekben és közösségi kertekben, ráadásul néhány friss, zsenge szál igazán nem kerül sokba.
báránysültek
Nincs nyár grillezés nélkül. És számomra grillezés sincs gomba nélkül! Mindig mondom, hogy bármilyen gombás étel, annál finomabb, minél többféle gombát használunk ... én most is ...
zöldségköret
A grillezett borjúkaraj mellé készítettem körtenek. A radicchio mesés ízt kap a levelei közé rejtett pancettáktól.
pisztrángreceptek
Sajnos nem vagyunk olyan szerencsés helyeztben, mint Ilidkó, akinek a közelében van egy pisztrángos. De most én is nagyon szép, friss halakra tettem szert. (Na, jó. Bevallom, azért nem ...
A fűszerseprűhöz nem lesz szükséged akkora csokorra, mint amelyet a képen látsz , egy kisebb változat is csodákra képes. Nem kell, hogy minden egyes szál friss legyen (a kicsit régebbi, szárazabb vagy barnás levelű növények ugyanúgy működnek), és az sem feltétel, hogy a világ összes
fűszernövényét egymáshoz préseld,
elég csak a kedvenceidet kiválasztani, ezeket kösd össze egy madzaggal, és jöhet is a sepregetés!
Mire és mikor?
Mi azt ajánljuk, hogy a sütés lehető legtöbb
fázisánál alkalmazd a fűszerezést: dörzsöld bele a húsokat sütés előtt, tegyél néhány lecsippentett levelet az ételekre sütés közben, és húzd végig még egyszer a csokrot a kész ételeken is, vagy használd őket a köretek, szószok fűszerezésére. A fűszerseprűt leginkább a grillezett húsokon érdemes alkalmazni, de nyugodtan húzd végig a csokrot például a grillen sülő zöldségeken, kukoricán is.
sült csirke
Szeretem a bébi méretű alapanyagokat, finomak, zsengék, mutatósak, imádnivalók.
Eddig főleg bébi zöldségekkel volt dolgom, egészen a hétvégi bevásárlásig, amikor megakadt a szemem ...
pecsenye
Pillanatok alatt elkészül, és igazi fejedelmi vacsora!
sült zöldség
Tulajdonképpen majonézes kukorica ez, csak mexikói módra. A legjobb, ha a szabadban meggrillezitek a kukoricát, hogy jó füstös legyen, de az sem gáz, ha grillserpenyőben pirítotok neki ...
Ha a fűszerseprűd egyszer már nyers húshoz ért, mindenképpen használd fel az ízesítőket még azon a napon. Az első lépésnél ne feledkezz meg adott esetben a só és bors szerepéről sem, sütés közben pedig a fűszereket és a húsokat egyaránt locsolhatod egy kevés (fokhagymás) vajjal vagy olívaolajjal. A fűszercsokrot nyugodtan süsd meg egy kicsit a hússal vagy a zöldséggel együtt, egy kis pirítás még inkább kihozza az ízeket. A szervírozásnál szintén jól jöhet még a csokor maradéka!
Mi garantáljuk, a nyári grillpartik és sütögetések egyik legkedveltebb kelléke lesz, hiszen egyszerű, mutatós, friss, és elképesztően jó ízeket biztosít az étkezéshez!
via thekitchn, címlap Leela Cyd, TheKitchn