Hallottál már a fűszerseprűről? Mutatjuk, miért érdemes kipróbálnod!

Nem túlzás, ha azt mondjuk, a fűszerseprű az egyik legjobb nyári eszköz a konyhában. Egyszerű elkészíteni, jól néz ki és elképesztően finom ételeket tudsz vele varázsolni.

A fűszerseprű tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas csokor telis-tele friss, illatozó fűszernövényekkel. A csokrot mi magunk állíthatjuk össze kedvünk és ízlésvilágunk szerint, ráadásul nyáron még könnyebben is, mint az év többi részében.
Rozmaring, bazsalikom, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, oregano, és még tucatnyi fűszernövény létezik, amelyet akár otthon is termeszthetsz, de frissen hozzájuthatsz a boltokban, kertekben és közösségi kertekben, ráadásul néhány friss, zsenge szál igazán nem kerül sokba.

Grillezett pisztráng

Sajnos nem vagyunk olyan szerencsés helyeztben, mint Ilidkó, akinek a közelében van egy pisztrángos. De most én is nagyon szép, friss halakra tettem szert. (Na, jó. Bevallom, azért nem ...

A fűszerseprűhöz nem lesz szükséged akkora csokorra, mint amelyet a képen látsz , egy kisebb változat is csodákra képes. Nem kell, hogy minden egyes szál friss legyen (a kicsit régebbi, szárazabb vagy barnás levelű növények ugyanúgy működnek), és az sem feltétel, hogy a világ összes fűszernövényét egymáshoz préseld, elég csak a kedvenceidet kiválasztani, ezeket kösd össze egy madzaggal, és jöhet is a sepregetés!

Mire és mikor?

Mi azt ajánljuk, hogy a sütés lehető legtöbb fázisánál alkalmazd a fűszerezést: dörzsöld bele a húsokat sütés előtt, tegyél néhány lecsippentett levelet az ételekre sütés közben, és húzd végig még egyszer a csokrot a kész ételeken is, vagy használd őket a köretek, szószok fűszerezésére. A fűszerseprűt leginkább a grillezett húsokon érdemes alkalmazni, de nyugodtan húzd végig a csokrot például a grillen sülő zöldségeken, kukoricán is.

Illatos, sült bébi csirke

Szeretem a bébi méretű alapanyagokat, finomak, zsengék, mutatósak, imádnivalók. Eddig főleg bébi zöldségekkel volt dolgom, egészen a hétvégi bevásárlásig, amikor megakadt a szemem ...

Mexikói grillezett kukorica

Tulajdonképpen majonézes kukorica ez, csak mexikói módra. A legjobb, ha a szabadban meggrillezitek a kukoricát, hogy jó füstös legyen, de az sem gáz, ha grillserpenyőben pirítotok neki ...

Ha a fűszerseprűd egyszer már nyers húshoz ért, mindenképpen használd fel az ízesítőket még azon a napon. Az első lépésnél ne feledkezz meg adott esetben a só és bors szerepéről sem, sütés közben pedig a fűszereket és a húsokat egyaránt locsolhatod egy kevés (fokhagymás) vajjal vagy olívaolajjal. A fűszercsokrot nyugodtan süsd meg egy kicsit a hússal vagy a zöldséggel együtt, egy kis pirítás még inkább kihozza az ízeket. A szervírozásnál szintén jól jöhet még a csokor maradéka!
Mi garantáljuk, a nyári grillpartik és sütögetések egyik legkedveltebb kelléke lesz, hiszen egyszerű, mutatós, friss, és elképesztően jó ízeket biztosít az étkezéshez!

via thekitchn, címlap Leela Cyd, TheKitchn

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...