Karácsonykor tetőzik majd a haldrágulás egy nem várt ok miatt

A karácsonyi haldrágulás ugyan egy minden decemberben visszatérő jelenség, ebben az évben azonban a megszokottnál is nagyobb áremelkedésre kell majd számítanunk, egy nem várt okból kifolyólag.

Egy részről érthető, hogy a haldrágulás mindig akkor történik, amikor a legnagyobb kereslet van rá: karácsonykor. Ez eddig is minden évben megtörtént, és az asztalokra így is került ponty és harcsa. Idén azonban lehet, hogy egy fokkal még szorosabbra kell majd húzni ünnepkor a nadrágszíjat, ugyanis további haldrágulás várható a piacon. A kényelmetlen helyzetnek érdekes módon a nyári időjáráshoz van köze.

Karácsonykor fog tetőzni a haldrágulás egy nem várt ok miatt

A nagy nyári aszályok miatt rengeteg magyar halgazdaság került szorult helyzetbe, és az átlagos haltermelés mennyisége is jelentősen csökkent. A tavalyi 12 ezer lehalászott példány helyett idén csak 8000 lesz várható a szakértők szerint.

Egyrészről sok helyen kipusztultak a halak, ezen túl pedig a takarmány- és munkaerőhiánnyal is számolni kell.

Jelenleg Budapesten 4000 forintba kerül egy kiló halfilé, a pontyszelet pedig 3700 forint/kg áron kapható. Ez az előrejelzések szerint pár héten belül emelkedni kezd majd, a tetőpontját pedig karácsony környékén fogja elérni.

Forrásunk volt.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!