Halból a legjobb!

Már nagyon vártuk a Prímagáz újabb főzőversenyét, aminek helyszínéül Szegedet, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált választották.

Szombat reggel indultunk útnak, hogy az előző helyszín, Esztár után Szegeden kóstolhassunk, reményeink szerint finomabbnál finomabb halételeket. A helyszínválasztás azért is nagyon jó volt, mert a rendezvényt közvetlenül a Tisza partján, egy kempingben rendezték meg.

Jó idő, finom ételek, remek hangulat

Ezúttal halételeket kellett készíteniük a nevezetteknek. A Prímagáz csapata biztosította a hozzávalókat és a jó hangulatról is gondoskodott, amihez nagyban hozzájárult a ragyogó őszi napsütés és a vízpart leírhatatlan varázsa. Abban biztosak voltunk, hogy ha halról és Szegedről van szó, akkor halászlé mindenképpen kerül majd a tányérunkba. Így is lett, ráadásul egyik nagy kedvencem, a korhely halászlé rotyogott a bográcsban, amikor megérkeztünk. Már a látványától és az illatától is megremegett a lábam, főleg, hogy akkor már volt helye az ebédnek. Legszívesebben rögtön kanalat ragadtam volna. Annyit mondok, nehéz volt kivárni, amíg asztalhoz ülhettünk.

Ez a látvány fogadott, amikor megérkeztünk

Korhely halászlé citrommal tejszínnel >>>

A versenyző csapatok mindegyike kitett magáért. Már a lázas készülődés alatt látható volt, hogy nem lesz egyszerű dolga a zsűrinek, ugyanis ötletekben nem volt hiány. A grillezett hal salátaágyon és a harcsapaprikás is felülmúlta várakozásunkat.

Volt, aki mindent helyben készített

Harcsapaprikás túrós csuszával >>>

Miközben arra vártunk, hogy mindenki elkészüljön, igyekeztünk belesni a kulisszák mögé is. Beszélgettünk a receptekről, hogy miért pont azzal neveztek be amivel, és ami a leginkább érdekelt bennünket, hogy kinek mi a titka?!

Grillezett harcsafilé salátaágyon

Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon >>>

Nemsokára el is érkezett az a pillanat, amit nemcsak mi, hanem a versenyzők is nagyon vártak. Nehéz dolgunk volt. Legszívesebben mindenkit győztesnek hirdettem volna. Úgy gondolom, ami ott, akkor az asztalra került, azt méltán nevezhetjük fejedelmi ebédnek, levessel, előétellel és főétellel. Ezt sajnos nem tehettük meg, a verseny az verseny. Végül a pontszámok döntöttek és azok alapján hirdettük ki az első helyezettet a harcsapaprikást túrós csuszával.

Mindenki győztes

Nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, és még egyszer köszönjük a részvevőknek, hogy indultak a Prímagáz főzőversenyén, Szegeden, a Nemzetközi Halfesztiválon.

A következő célállomás Vanyarc lesz, a Haluskafesztivál, és van egy olyan érzésem, hogy ott is nagyon jól fogjuk magunkat érezni, sőt nagyon jókat fogunk kóstolni.

Az esztári beszámoló itt olvasható >>>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!