3 jel, amiből biztosan tudhatod, hogy megromlott a hal

A romlott hal akár ételmérgezést is okozhat, ezért érdemes teljesen megbizonyosodnod róla, hogy még fogyasztható-e.

A romlott halak felelősek a legtöbb ételmérgezésért, ezért ha szeretnénk elkerülni, akkor érdemes leellenőriznünk, tényleg jó-e még az alapanyagunk. Szerencsére 3 egyszerű jelből megállapíthatjuk, hogy valóban romlott-e a hal, amit megsütni készülünk.

3 jel, amiből biztosan tudhatod, hogy megromlott a hal

Büdös

Persze mondhatjuk, hogy a halnak halszaga van, így nyilván erőteljesebb az illata, mint a csirkének, de ha nagyon kellemetlen, az már aggodalomra adhat okot.

A szúrós ammóniaszag szintén arra utal, hogy a halat már nem ajánlott semmilyen formában megenni.

Élettelen szín

A szürke vagy fakó színű halat már semmiképpen ne használjuk fel! A friss lazac húsa vöröses rózsaszínű, a friss tőkehal fehér, a tonhal pedig sötétvörös vagy rózsaszín árnyalatú. Ha ettől egy kicsit is eltér a szín, akkor sajnos már nem használhatjuk fel.

Lazac Wellington-módra

Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, ...

Tonhalsteak piccata szószban

A tonhalból készült steak egy igazán exkluzívnak mondható étel. Viszont ünnepnapokon belecsempészhetjük a menünkbe, és számíthatunk jó pár elismerő dicséretre, ami leginkább ...

Nyálkás bevonat

A nyálkás külső a legbiztosabb jele annak, hogy megromlott a halunk. Persze fontos hozzátenni, hogy a hal alap állapotban kissé csillogós és nedves, de soha nem lehet nyálkás és ragacsos.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...