3 jel, amiből biztosan tudhatod, hogy megromlott a hal

A romlott hal akár ételmérgezést is okozhat, ezért érdemes teljesen megbizonyosodnod róla, hogy még fogyasztható-e.

A romlott halak felelősek a legtöbb ételmérgezésért, ezért ha szeretnénk elkerülni, akkor érdemes leellenőriznünk, tényleg jó-e még az alapanyagunk. Szerencsére 3 egyszerű jelből megállapíthatjuk, hogy valóban romlott-e a hal, amit megsütni készülünk.

3 jel, amiből biztosan tudhatod, hogy megromlott a hal

Büdös

Persze mondhatjuk, hogy a halnak halszaga van, így nyilván erőteljesebb az illata, mint a csirkének, de ha nagyon kellemetlen, az már aggodalomra adhat okot.

A szúrós ammóniaszag szintén arra utal, hogy a halat már nem ajánlott semmilyen formában megenni.

Élettelen szín

A szürke vagy fakó színű halat már semmiképpen ne használjuk fel! A friss lazac húsa vöröses rózsaszínű, a friss tőkehal fehér, a tonhal pedig sötétvörös vagy rózsaszín árnyalatú. Ha ettől egy kicsit is eltér a szín, akkor sajnos már nem használhatjuk fel.

Nyálkás bevonat

A nyálkás külső a legbiztosabb jele annak, hogy megromlott a halunk. Persze fontos hozzátenni, hogy a hal alap állapotban kissé csillogós és nedves, de soha nem lehet nyálkás és ragacsos.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk