Kiderült, melyik halfajta a legnépszerűbb itthon

A hazai halfogyasztás 35-40 százaléka a karácsonyt megelőző időszakra esik. De vajon melyik a legnépszerűbb halfajta a magyarok körében? Most kiderül!

A halfogyasztás az elmúlt években lassan, de biztosan növekedett, jelenleg 6,52 kg/fő/év, írja a Hello Vidék oldala. Az Agrárminisztérium természetesen azon dolgozik, hogy ez a szám a jövőben még magasabb legyen. Mindeközben a magyarok továbbra is egy bizonyos halat népszerűsítenek előnyben.

A ponty lett a befutó idén is

Idén is a ponty a legnépszerűbb

A magyarországi halfogyasztás nagyjából 35-40 százaléka a karácsonyt megelőző időszakra összpontosul, ez egyes haltermelők esetében akár az éves forgalom 60-70 százalékát is kiteheti. 

Karácsonykor pedig a legtöbb ebédlőasztalra továbbra is ponty kerül.

Karácsonyi vegyes halászlé

Szegedi vagy bajai, gyufatésztával vagy kenyérrel, passzírozva vagy hagyományosan, patkóval vagy harcsafilével...  Megannyi lehetőség, rengeteg elkészítési forma, de egy valami ...

Rántott pontypatkó

Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Ez az a fogás, amiért megvesznek az emberek ilyenkor. Mi is imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, ...

Az említett halfajtából 2022-ben több mint 11 000 tonnát halásztak le a 26 000 hektáron gazdálkodó haltermelők. A második legnépszerűbb halfaj Magyarországon az afrikai harcsa, ebből több mint 4 000 tonnát termeltek itthon.

A magyar hal kiváló minőségű és egészséges

„Az idei év haltermés szempontjából, sokkal jobb volt, mint a tavalyi esztendő, a bőséges csapadéknak köszönhetően a tavakat fel tudták tölteni a termelők az üzemi vízszintre, valamint a takarmányárak tekintetében is kedvező fordulat köszöntött be. A magyar haltermelők biztosítani fogják a karácsonyi asztalra a kiváló minőségű hazai halat" – idézi az oldal Németh Istvánt, a MA-HAL elnökét.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...