Ennyiért veheted idén a halat a karácsonyi halászléhez

Közeledik a karácsony, ami egyben a halételek fő szezonját is jelenti hazánkban. A ponty és a szürke harcsa minden évben a legnépszerűbb. Most pedig azt is megtudtuk, milyen árakra lehet idén számítani.

Magyarországon a halfogyasztás a karácsonyi időszakban kiugróan megugrik. Ilyenkor sokan, akik az év többi részében mellőzik az egyébként nagyon is egészséges halat, az ünnepi asztalra teszik, leginkább halászlé vagy rántott hal formájában. Lássuk, milyen árakra lehet számítani 2024-ben a halakat illetően!

Ennyiért veheted idén a halat a karácsonyi halászléhez

A halgazdaságokban már hetek óta tart a lehalászás, Hortobágyon már az állomány felénél járnak, így biztosan lesz mit az asztalra tenni karácsonykor. A ponty és a szürke harcsa továbbra is vezeti a népszerűségi listát, és nagyon úgy néz ki, hogy a tavalyi évhez képest nem kell drágulásra számítani.

Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája

Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy ...

Az élő ponty kilója 1900 forint körül lesz, míg a szürke harcsa ára 3500 forint körül alakul. A filézett termékek ennél drágábbak lesznek.

Most még nem állnak sorok a halért, de már nézelődnek sokan, milyen árak vannak. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet változó tendenciát tapasztal a magyarok halfogyasztási szokásaival kapcsolatban, szerencsére kezdenek egyre többen rászokni a halételekre.

Szegedi halászlé filézett halakból

A halászlé főzés nálunk családi hagyomány, amit mindig bográcsban készítettünk gyerekkorom óta. Szegediesen készítjük több féle halból, és belsőségekből. Került bele ponty, ...

Rántott pontypatkó

Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Ez az a fogás, amiért megvesznek az emberek ilyenkor. Mi is imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, ...

Előző időszakban volt egy lassú emelkedés, amivel nem dicsekedhetünk, hiszen az európai átlag mintegy 20-21 kiló, míg a magyar átlag 6,5 kiló körüli. Tehát van még mit behoznunk!

– mondta Lévai Ferenc szóvivő.

Ugyan aszályos volt az idei nyár, de jelentős halpusztulást nem okozott, és a takarmány is megfizethető volt, ezért sem kell drágulásra számítani.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!