Kiderült, káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

Rettenetesen kellemetlen és undort keltő tud lenni, ha kikandikál az ételünkből egy hajszál, de vajon káros-e ránk nézve?

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy szőrszál vagy hajszál került az ételébe. Sokan ilyenkor annyira elundorodnak, hogy nem hajlandóak megenni a maradékot, de vajon lehet bármi komolyabb baj abból, ha belekerült az ételünkbe, esetlegesen még meg is esszük?

Kiderült káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

A szakérték szerint semmilyen problémát nem okoz, ha belemegy az ételünkbe, vagy esetlegesen lenyelünk egy hajszálat.

Popular Science című tudományos magazin kifejti, a haj legfőbb összetevője a keratin, egy fehérje, aminek az elfogyasztása nem fenyeget veszéllyel. Adam Friedman, a George Washington Egyetem Orvosi és Egészségtudományi Karának bőrgyógyász professzora elmondta, hogy egy-két hajszál „elfogyasztása" semmi problémát nem okoz, hiszen egyszerűen áthalad rajtunk.

Forrásunk volt.


Még több életmód itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...