Kiderült, káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

Rettenetesen kellemetlen és undort keltő tud lenni, ha kikandikál az ételünkből egy hajszál, de vajon káros-e ránk nézve?

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy szőrszál vagy hajszál került az ételébe. Sokan ilyenkor annyira elundorodnak, hogy nem hajlandóak megenni a maradékot, de vajon lehet bármi komolyabb baj abból, ha belekerült az ételünkbe, esetlegesen még meg is esszük?

Kiderült káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

A szakérték szerint semmilyen problémát nem okoz, ha belemegy az ételünkbe, vagy esetlegesen lenyelünk egy hajszálat.

Popular Science című tudományos magazin kifejti, a haj legfőbb összetevője a keratin, egy fehérje, aminek az elfogyasztása nem fenyeget veszéllyel. Adam Friedman, a George Washington Egyetem Orvosi és Egészségtudományi Karának bőrgyógyász professzora elmondta, hogy egy-két hajszál „elfogyasztása" semmi problémát nem okoz, hiszen egyszerűen áthalad rajtunk.

Forrásunk volt.


Még több életmód itt:

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...