Így kell helyesen kitisztítani a hajkefét

Bizony, a hajkefénket is érdemes néha alaposan kitisztítani, mutatjuk, hogyan lesz tökéletesen steril.

Csakúgy, mint a legtöbb otthoni használati tárgyat, a hajkefénket is érdemes néha kitisztítani. Biztosan most sokan felteszik a kérdést: mégis miért? Pedig ha jobban belegondolunk, akkor teljesen egyértelmű a válasz.

Így kell helyesen kitisztítani a hajkefét

A hajszálakkal együtt a fejbőrön található olajok, bőrdarabkák is a hajkefében végzik, azokról a termékekről nem is beszélve, amiket hajformázáshoz, hajápoláshoz használunk.

Ezek a szerek remek táptalajt szolgálnak a gombák, bacilusok elburjánzásának. A különböző fertőzések és szennyeződések visszakerülhetnek a hajra, ami miatt gyorsabban zsírosodhat. Ezért érdemes rendszeresen tisztítani a hajkefénket. Hidd el, nem vesz sok időt igénybe.

Pár lépés a tökéletes tisztaságért

Első lépésként egy sűrű fogú fésűvel vagy stilfésűvel lazítsuk fel, fésüljük ki a beleragadt hajakat és nagyobb szöszöket a tisztításra szánt hajkefénkből. Ezután áztassuk samponos vízbe a kefénket 1 órára, de csak abban az esetben, ha nem fából készült, és nem üreges. Az előbb említett fajtáknál inkább a folyóvizes módszerrel próbálkozzunk: tartsuk víz alá, és fogkefével dörzsöljük át jó alaposan.

Lehetőség szerint havonta egyszer végezzük el ezeket az egyszerű lépéseket, hogy megóvjuk hajunkat és fejbőrünket a különböző bacilusoktól és gombáktól.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...