Ettől a fűszernövénytől lesz dús, korpamentes és fényes a hajad

Nem csak sült húsok mellé ízletes fűszer a rozmaring, számos olyan jótékony hatása van a szervezetre, amiért érdemes otthon egy kis cserépbe vagy a kertbe ültetni.

A rozmaring egy zseniális fűszernövény, ráadásul gyógynövénynek sem utolsó. Már csak az illatától is jobb lesz a kedvünk, ráadásul a memóriánk is javulhat tőle, egy kis rozmaring pedig még az emésztésünket is javítja, és megfázás során is érdemes lehet bevetni enyhe gyulladáscsökkentő hatása miatt.

A hajunknak is jót tesz

Na de mire lehet jó még?

A rozmaring a hajápolásban is segítségünkre lehet, ráadásul nem kell súlyos pénzeket költenünk, hogy fejünk éke ápolt, fényes, dús és korpamentes maradjon.

Akár már egy friss levelekkel teli ág is elég ahhoz, hogy hajpakolást készítsünk: a rozmaringágat forrázzuk le egy lábosban nagyjából 3 deciliter vízzel , tegyünk rá fedőt, és hagyjuk pár órát állni, amíg teljesen ki nem hűl.

Ne ijedjünk meg, ha a víz barnás lesz, ezek azok a növényből kioldódó hasznos anyagok, amelyekre a hajunknak szüksége lesz. A kihűlt „rozmaringteát” öntsük át egy szórófejes flakonba, hajmosáskor pedig alkalmazzuk a következő módon:

Ha a fejbőrünk korpás, a mosás utáni vizes hajtöveket fújjuk be a rozmaringos teával, masszírozzuk el a fejbőrön, igény szerint pedig fújjunk a haj többi részére is a folyadékból, hogy a hajunk fényesebb legyen. A lefőzött rozmaringos víz hűtőben egy hétig is eláll, így akár két hajmosásra is elegendő lehet.

Az illóolaj is csodákra képes!

A rozmaring illóolaja segít a fejbőr helyreállításában, ráadásul pakolásként is alkalmazható, ha eggyel hatékonyabbá szeretnénk tenni a hajápolási rutinunkat: 12 csepp rozmaring illóolajat keverjünk egy 30 ml jojobaolajjal vagy aloevera géllel. Masszírozzuk el a fejbőrben a keveréket, és hagyjuk legalább egy éjszakán át a hajon, reggel pedig alaposan mossuk le.

Rendszeres használattal a haj korpamentes lesz és fényes, kevésbé zsírosodik majd.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...