Ettől a fűszernövénytől lesz dús, korpamentes és fényes a hajad

Nem csak sült húsok mellé ízletes fűszer a rozmaring, számos olyan jótékony hatása van a szervezetre, amiért érdemes otthon egy kis cserépbe vagy a kertbe ültetni.

A rozmaring egy zseniális fűszernövény, ráadásul gyógynövénynek sem utolsó. Már csak az illatától is jobb lesz a kedvünk, ráadásul a memóriánk is javulhat tőle, egy kis rozmaring pedig még az emésztésünket is javítja, és megfázás során is érdemes lehet bevetni enyhe gyulladáscsökkentő hatása miatt.

A hajunknak is jót tesz

Na de mire lehet jó még?

A rozmaring a hajápolásban is segítségünkre lehet, ráadásul nem kell súlyos pénzeket költenünk, hogy fejünk éke ápolt, fényes, dús és korpamentes maradjon.

Akár már egy friss levelekkel teli ág is elég ahhoz, hogy hajpakolást készítsünk: a rozmaringágat forrázzuk le egy lábosban nagyjából 3 deciliter vízzel , tegyünk rá fedőt, és hagyjuk pár órát állni, amíg teljesen ki nem hűl.

Ne ijedjünk meg, ha a víz barnás lesz, ezek azok a növényből kioldódó hasznos anyagok, amelyekre a hajunknak szüksége lesz. A kihűlt „rozmaringteát” öntsük át egy szórófejes flakonba, hajmosáskor pedig alkalmazzuk a következő módon:

Ha a fejbőrünk korpás, a mosás utáni vizes hajtöveket fújjuk be a rozmaringos teával, masszírozzuk el a fejbőrön, igény szerint pedig fújjunk a haj többi részére is a folyadékból, hogy a hajunk fényesebb legyen. A lefőzött rozmaringos víz hűtőben egy hétig is eláll, így akár két hajmosásra is elegendő lehet.

Az illóolaj is csodákra képes!

A rozmaring illóolaja segít a fejbőr helyreállításában, ráadásul pakolásként is alkalmazható, ha eggyel hatékonyabbá szeretnénk tenni a hajápolási rutinunkat: 12 csepp rozmaring illóolajat keverjünk egy 30 ml jojobaolajjal vagy aloevera géllel. Masszírozzuk el a fejbőrben a keveréket, és hagyjuk legalább egy éjszakán át a hajon, reggel pedig alaposan mossuk le.

Rendszeres használattal a haj korpamentes lesz és fényes, kevésbé zsírosodik majd.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...