Almás palacsinta
Hát persze, hogy a húsleves, a rántott hús és a palacsinta. Sorozatunk első és második részében a húslevesekről, és a rántott húsokról olvashattál. Tippeket adtunk, hogyan dobhatod fel a megszokott ízeket. Most következzenek a palacsinták, mert van élet, - azaz palacsinta -, az ízesen, a kakaóson, és a túróson túl!
Vega vasárnap >>
A húsleves és a rántott hús esetében valljuk be, mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája által készített változat a kedvence, de a palacsintát, mindenki, mindenhol szívesen fogyasztja, legyen az egy étterem, a strand vagy egy gyorsbüfé.
Gyermekkorunkban a lekváros, a kakaós, és a fahéjas volt a favorit. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy a palacsinták sós verzióját fogyasszuk. Legyen édes, sós, csúsztatott, vagy rakott, most mindegyikre mutatunk néhány opciót.
A sort talán kezdjük is a legalapvetőbb töltött palacsintákkal. A tésztát nagyon nem ragoznánk, hiszen mindannyian jól tudjuk, hogy tojás, liszt, tej és egy kevés víz, illetve olaj keveréke. Sütés után pedig jöhetnek is bele a finomabbnál finomabb töltelékek.
mákos palacsinta
A mák-szerelem újabb epizódja. Csodás ízek: kissé édes, aztán gyengén savanykás az áfonyától, citromtól, a fahéj egzotikus illata, a Portoi utánozhatatlan aromája..... és még a ...
kapros palacsinta
Erdélyben az orda még kapható piacon a termelőktől, nagyon ízletes tejtermék, sósan és édesen is használják különböző ételek készítéséhez.
lekváros palacsinta
A család 50%-ban oszlik meg palacsinta-fronton: ketten nagyon szeretjük, ketten nem igazán. Az "ellenzők" egyike csak a kakaós palacsintát eszi meg, azt is nagyon ritkán. Mikor először ...
A rakott palacsinták sem bonyolultabbak előbb említett társainál! Sőt, még a feltekerést is megspórolhatjuk vele, hiszen csak rétegeznünk kell a palacsintákat, és a tészták közé jöhetnek a különféle kencék.
különleges szószok
Ha felnőtteknek (is) készítem az aranygaluskát, mindig adok mellé borsodót is. Az Anna malmi boldog időkben 1 kg lisztből, három kuglóf-formában sütött aranygaluskához fél liter ...
Nagymamám a sima porcukros rakott palacsinta mellé mindig készít borsodót is. A mi családunk enélkül már el sem tudja képzelni ezt az édességet. Bátran, - vagyis melegen - ajánljuk mindenkinek!
rakott palacsinta
Sokkal egyszerűbben és gyorsabban készül el, mint első ránézésre gondolnánk. És még a Gundel palacsintától is finomabb!
rakott palacsinta
Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.
rakott palacsinta
Az én Anyukám specialitása, nálunk mindig így készül a csúsztatott palacsinta. Végre én is kipróbáltam, és nagyon "Anyus lett".:) További képek a blogomon.
A sós palacsinták tésztája lehet hagyományos, amelyet megtölthetünk hússal, zöldséggel vagy sajttal, de ízesíthetjük magát a palacsintatésztát is fűszerekkel és sajttal.
sós palacsinta
Wellington-bélszínhez készültek ezek a sós palacsinták.
De önmagukban is finomak: egy kis tejföllel, reszelt sajttal, esetleg pirított bacon kockával felturbózva vacsorának sem ...
Édes kontra sós >>
húsos palacsinta
Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Igen szeretjük. Azt hiszem, nem vagyunk ezzel egyedül. A selymes szaftja, aminek az íze visszaköszön a palacsinta töltelékéből, és mindez a sós ...
húsos palacsinta
Jópofa partifalat, Dolce Vita ötlete nyomán.
húsos palacsinta
Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a ...
Ha ez még nem lenne elég, a már megtöltött palacsintákat akár ki is ránthatjuk. Ehhez annyi a dolgunk, hogy miután megtöltöttük a palacsintákat, kicsit állni hagyjuk, - akár hűtőbe is tehetjük egy időre míg jól összeáll -, majd mehet a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, végül a forró olajba. Készíthetünk mellé köretet, öntetet, vagy salátát.
5 kedvenc sós palacsintából >>
húsos palacsinta
Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel ...
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>