Hagyományos ebéd: palacsinták

Még ha hét közben sokféle ételt fogyasztunk is, valamiért a vasárnapi ebéd szinte mindig ugyanaz. Talán nem nehéz kitalálni, hogy milyen fogásokra gondoltunk.

Almás palacsinta

Hát persze, hogy a húsleves, a rántott hús és a palacsinta. Sorozatunk első és második részében a húslevesekről, és a rántott húsokról olvashattál. Tippeket adtunk, hogyan dobhatod fel a megszokott ízeket. Most következzenek a palacsinták, mert van élet, - azaz palacsinta -, az ízesen, a kakaóson, és a túróson túl!

Vega vasárnap >>

A húsleves és a rántott hús esetében valljuk be, mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája által készített változat a kedvence, de a palacsintát, mindenki, mindenhol szívesen fogyasztja, legyen az egy étterem, a strand vagy egy gyorsbüfé.

Gyermekkorunkban a lekváros, a kakaós, és a fahéjas volt a favorit. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy a palacsinták sós verzióját fogyasszuk. Legyen édes, sós, csúsztatott, vagy rakott, most mindegyikre mutatunk néhány opciót.

A sort talán kezdjük is a legalapvetőbb töltött palacsintákkal. A tésztát nagyon nem ragoznánk, hiszen mindannyian jól tudjuk, hogy tojás, liszt, tej és egy kevés víz, illetve olaj keveréke. Sütés után pedig jöhetnek is bele a finomabbnál finomabb töltelékek.

Palacsiga

A család 50%-ban oszlik meg palacsinta-fronton: ketten nagyon szeretjük, ketten nem igazán. Az "ellenzők" egyike csak a kakaós palacsintát eszi meg, azt is nagyon ritkán. Mikor először ...

A rakott palacsinták sem bonyolultabbak előbb említett társainál! Sőt, még a feltekerést is megspórolhatjuk vele, hiszen csak rétegeznünk kell a palacsintákat, és a tészták közé jöhetnek a különféle kencék.

Borsodó

Ha felnőtteknek (is) készítem az aranygaluskát, mindig adok mellé borsodót is. Az Anna malmi boldog időkben 1 kg lisztből, három kuglóf-formában sütött aranygaluskához fél liter ...

Nagymamám a sima porcukros rakott palacsinta mellé mindig készít borsodót is. A mi családunk enélkül már el sem tudja képzelni ezt az édességet. Bátran, - vagyis melegen - ajánljuk mindenkinek!

Diós palacsintatorony

Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.

A sós palacsinták tésztája lehet hagyományos, amelyet megtölthetünk hússal, zöldséggel vagy sajttal, de ízesíthetjük magát a palacsintatésztát is fűszerekkel és sajttal.

Snidlinges palacsinta

Wellington-bélszínhez készültek ezek a sós palacsinták. De önmagukban is finomak: egy kis tejföllel, reszelt sajttal, esetleg pirított bacon kockával felturbózva vacsorának sem ...

Édes kontra sós >>

Ha ez még nem lenne elég, a már megtöltött palacsintákat akár ki is ránthatjuk. Ehhez annyi a dolgunk, hogy miután megtöltöttük a palacsintákat, kicsit állni hagyjuk, - akár hűtőbe is tehetjük egy időre míg jól összeáll -, majd mehet a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, végül a forró olajba. Készíthetünk mellé köretet, öntetet, vagy salátát.

5 kedvenc sós palacsintából >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...