5 tipp, mihez kezdj a hagymahéjjal ahelyett, hogy kidobnád

A hagyma héja egy igai kincs, aminek nem a kukában a helye! Napi Tippünkben hoztunk 5 ötletet, miként használhatod fel a hagymahéjat ahelyett, hogy kikukáznád.

Amikor hagymára van szükségünk egy ételhez, az első lépés, hogy megpucoljuk a hagymát, a héja a többi zöldségmaradékkal pedig megy a kukába vagy jobb esetben a komposztba. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie? Hogy nem muszáj mindig meghámoznod a hagymád, de ha mégis lecsupaszítod, akkor is fel tudod még másra használni a héját? Most öt tippet hoztunk, miként használhatod fel a hagymahéjat ahelyett, hogy kidobnád!

Sült töltött hagyma

Bár a töltött zöldségek a magyar konyha egyik alapkövét képezik, mégis ritkán fordul elő, hogy hagymákba kanalazzuk a rizses, fűszeres tölteléket. Pedig milyen jól járunk vele, ha ...

Kattints a képre, és nyílik a galéria!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...