Ha lélekben is valóban meleg tájakra vágyunk, válasszuk az olasz konyha remekeit. A Firenzei palacsinta a toszkán tájakra invitáló fogás, ami az olasz térség egyik legnépszerűbb étele. Tulajdonképpen egy sós rakott palacsintáról van szó, és mivel már a recept nevében is felbukkan Firenze, így biztosak lehetünk benne, hogy hozzávalói között szerepel a spenót is. Most sincs másképp: a bébispenóttal töltött palacsinta paradicsomos besamellel leöntve, majd sütőben összesütve az egyik legillatosabb "comfort food" a téli napokra.
A Palacsinta firenzei módra receptjéért kattints a fotóra!
Persze a további hozzávalók is az olasz mediterrán érzést hozzák a konyhánkba: az édes paradicsom, a friss és krémes ricotta, a markáns szerecsendió és a frissen reszelt parmezán mind hozzátesznek a rakott palacsintánk élményéhez. Fenséges illata pillanatok alatt örömmé teszi az elkészítés perceit is, a végeredmény pedig egy lélekemelő, kiadós fogás lesz. Ha előételként tálaljuk, akár 8 személyre is elegendő, mert nagyon laktató, 6 személynek pedig tökéletes egytálétel.