Hagyd, hogy az illat bejárja a lakásod!

A január szürke és hideg napjaiban szükségünk van a megnyugtató otthonosságra. Kapcsoljuk be a sütőt, és készítsünk testet-lelket melengető laktató fogást!

Ha lélekben is valóban meleg tájakra vágyunk, válasszuk az olasz konyha remekeit. A Firenzei palacsinta a toszkán tájakra invitáló fogás, ami az olasz térség egyik legnépszerűbb étele. Tulajdonképpen egy sós rakott palacsintáról van szó, és mivel már a recept nevében is felbukkan Firenze, így biztosak lehetünk benne, hogy hozzávalói között szerepel a spenót is. Most sincs másképp: a bébispenóttal töltött palacsinta paradicsomos besamellel leöntve, majd sütőben összesütve az egyik legillatosabb "comfort food" a téli napokra.

A Palacsinta firenzei módra receptjéért kattints a fotóra!

Persze a további hozzávalók is az olasz mediterrán érzést hozzák a konyhánkba: az édes paradicsom, a friss és krémes ricotta, a markáns szerecsendió és a frissen reszelt parmezán mind hozzátesznek a rakott palacsintánk élményéhez. Fenséges illata pillanatok alatt örömmé teszi az elkészítés perceit is, a végeredmény pedig egy lélekemelő, kiadós fogás lesz. Ha előételként tálaljuk, akár 8 személyre is elegendő, mert nagyon laktató, 6 személynek pedig tökéletes egytálétel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...