Hadat üzent a nejlonzacskóknak egy algyői zöldséges

Békés harcot indított a nejlonzacskók és az élelmiszer-pazarlás ellen egy algyői zöldséges. 

Hamarosan újra divatba jöhetnek a fonott kosarak és a vászonszatyrok Algyőn. A Sokszínű Vidék egy cseppet sem hétköznapi családi zöldségesre boltra bukkant a Szeged melletti takaros falu egyik forgalmas utcájában. A Családi Zöldséges tulajdonosai néhány napja békés harcot indítottak a nejlonzacskó ellen.

Egyszerű, mégis hatékony, ökos megoldásokkal igyekeznek csökkenteni a pazarlást. Gyereknap előtt, múlt pénteken például nem raktak nejlonzacskókat a zöldségekhez, helyette előzetesen megkérték a vevőiket, hogy hozzanak magukkal kosarat, vászontáskát vagy újrahasznosítható szatyrot, amibe az árut pakolhatják.

A zöldségesnél emellett szinte minden nap kiteszik a megüresedett almás és banános dobozokat, azokat bárki ingyen elviheti, így is csökkentve a műanyagszemetet. Saját vászontáskáik vannak, amiket többször újra lehet használni. Az élelmiszerpazarlás ellen is küzdenek, a megnyomott, vagy kicsit puhább zöldségeket és gyümölcsöket is bárki elviheti a zöldséges ajtaja elől.

Ez is érdekelhet!

Nem garantáljuk, de így talán még a gyerekeid is életben maradhatnak a Földön - VIDEÓ!

Radu Kármen, a zöldséges egyik tulajdonosa a Sokszínű Vidéknek elmondta, hogy a múlt pénteki nejlonzacskómentes-akció az ő ötlete volt, férje nem hisz benne, de Kármen úgy tapasztalja, az emberek egyre fogékonyabbak a környezetvédelemre.

Nem csak az algyői zöldséges számolna le a műanyag szatyrokkal. Korábban beszámoltunk róla, hogy Túrkevén kézzel varrott textilszatyrokra cserélik a műanyag zacskókat, és egyre többen járnak ezekkel bevásárolni a városban.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek