Persze, elméletben mindenki ismeri a kolbászt, amit jó egy kis mustárba tunkolni, hozzá fehér kenyeret enni, és esetleg legurítani mellé a jó hideg sört. Fesztiválokon ez egy igazán komfortos kaja tud lenni. A belvárosban található kolbászos azonban ennek a tökéletes ellentéte.
A körútról a Wesselényi utcán, a Zsinagóga felé sétálva, a Klauzál utca sarkán található egy pici üzlet: a Töltő. Szerintem itt találod Budapest legtutibb kolbászát!
„Ahol a fine dining és a street food találkozik.” - írják a Instagramukon.
A mottót szó szerint értik: a konyhafőnök egy igazi fine dining séf, Juba Benedek, aki az Olimpiát otthagyva vágott bele a kolbász bizniszbe.
A koncepció az, hogy meglepetést okozva különleges ízeket csempésszenek a kolbászokba. Benedek tulajdonképpen eddigi tapasztalatát töltötte be a kolbászokba, így született meg
- a shitake gombás vaddisznókolbász,
- a lime-os gyömbéres csirkekolbász,
- a rozmaringos sertéskolbász,
- a paprikás chilis sertéskolbász,
- vagy az asztalt paradicsomos marhakolbász.
Mi most az első kettőt kóstoltuk. Annyi már biztos, hogy mind a kettő elég frankó volt, ízekben és adagban is. Hihetetlen laktató, igaz egy kicsit drágább is, mint egy hagyományos kolbász: 1290-1590 forint között mozognak az árak.
A séf elmondta, folyamatosan gondolkoznak újdonságokon, tehát érdemes rendszeresen visszanézni, mi van épp’ terítéken.
Finom volt, ízlett, megyünk még!
Töltő
Budapest 1077 Wesselényi utca 31.