Ha a Wesselényi utcában kolbászolsz, itt kolbászozz

Vannak kaják, amik szerencsére kinőtték a „büfé köntöst” és azóta már komoly street food karriert futottak be: ilyen az örök magyar kedvenc, a kolbász is.

Persze, elméletben mindenki ismeri a kolbászt, amit jó egy kis mustárba tunkolni, hozzá fehér kenyeret enni, és esetleg legurítani mellé a jó hideg sört. Fesztiválokon ez egy igazán komfortos kaja tud lenni. A belvárosban található kolbászos azonban ennek a tökéletes ellentéte.

A körútról a Wesselényi utcán, a Zsinagóga felé sétálva, a Klauzál utca sarkán található egy pici üzlet: a Töltő. Szerintem itt találod Budapest legtutibb kolbászát!

„Ahol a fine dining és a street food találkozik.” - írják a Instagramukon.

A mottót szó szerint értik: a konyhafőnök egy igazi fine dining séf, Juba Benedek, aki az Olimpiát otthagyva vágott bele a kolbász bizniszbe.

A koncepció az, hogy meglepetést okozva különleges ízeket csempésszenek a kolbászokba. Benedek tulajdonképpen eddigi tapasztalatát töltötte be a kolbászokba, így született meg

  • a shitake gombás vaddisznókolbász,
  • a lime-os gyömbéres csirkekolbász,
  • a rozmaringos sertéskolbász,
  • a paprikás chilis sertéskolbász,
  • vagy az asztalt paradicsomos marhakolbász.

Mi most az első kettőt kóstoltuk. Annyi már biztos, hogy mind a kettő elég frankó volt, ízekben és adagban is. Hihetetlen laktató, igaz egy kicsit drágább is, mint egy hagyományos kolbász: 1290-1590 forint között mozognak az árak.

A séf elmondta, folyamatosan gondolkoznak újdonságokon, tehát érdemes rendszeresen visszanézni, mi van épp’ terítéken.

Finom volt, ízlett, megyünk még!


Töltő

Budapest 1077 Wesselényi utca 31.

Facebook | Instagram

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...