Ha utálod, ha hozzád szólnak a reggeli kávé előtt, a Starbucks húzását imádni fogod

Legújabb kávézójukban már közvetlen emberi kommunikáció nélkül is elviheted a kávédat - szerinted jó ötlet? 

A Starbucks nem viccel, ha a vendégek kényelméről van szó: tisztában vannak vele, hogy sokaknak nehezére esik a kommunikáció bármilyen formája a reggeli első kávé előtt. A vásárlók igényei pedig kiemelten fontosak a kávézóláncnak:

megnyitják az első olyan üzletüket Manhattanben, ahol személyes beszélgetés nélkül, applikáción keresztül rendelhetőek az elviteles kávék. Hogy jó dolog-e ez az egész?

via GIPHY

Kérdéses, mennyire jó kiiktatni a folyamatból a személyes találkozást azzal az emberrel, aki megfőzi a kávénkat, ugyanakkor a nagyvárosi nyüzsgésben nap mint nap annyi emberrel találkozhatunk (különösen New Yorkban), hogy azt is meg lehet érteni, hogy a legelemibb napi szükségleteink egyikét, a kávéivást csendben szeretnénk intézni.

Kávés receptjeinkből:

Az ötlet nem teljesen új, hiszen Kínában már létezik hasonló koncepció, csak éppen Starbucks Now néven. A lényege ugyanaz, a vásárlók mobilon adhatják le előre a rendeléseiket a kávézónak, hogy aztán várakozás nélkül felkapják a kész feketét az expressz gyorsasággal üzemelő üzletek valamelyikében.

“A Starbucks Now működési elvét összepárosítjuk az elviteles kávézóink gondolatiságával, hogy sűrű városi csomópontokban üzemelő kávézókat nyithassunk” - nyilatkozta a Bloombergnek a Starbucks vezérigazgatója, Kevin Johnson.

Cappuccino torta

Nálunk ez volt a húsvéti desszert, a férjem nagy örömére:-) (ti. imádja a kávét, következésképpen a kávés finomságokat is...).

A Starbucks saját filozófiája szerint kávézóik a harmadik legfontosabb helyet jelentik a vendégek életében az otthon és a munkahely után, ahol a vendégek megpihenhetnek, kávézhatnak, relaxálhatnak. Éppen ezért nagy változás az elviteles ötlet, amit előbb New Yorkban, majd Los Angelesben, San Franciscoban, Seattle-ben és Bostonban is bevezetnek.

Várhatóan az elviteles kiszolgálás nem fogja felváltani a “beülős” Starbucks-élményt, de a bevezetése teljesen racionális okokból feltételez. Minimalizálja a bérleti díjakat, és a munkaerőigényt, viszont maximalizálja a bevételeket. Az alkalmazottaknak nem kell értékes perceket tölteniük a mellékhelyiségek takarításával, az asztalok törölgetésével, székek rendezésével, megspórolják azokat a perceket is, amikor a vendégek sokáig válogatnak a kínálatban a kasszánál, ezzel feltartva a sort.

Ezt olvastad már?

Hedonista kalandozás a kávé-fagylalt-pasta szentháromság bűvöletében

A new yorkiak körében biztosan helye lesz az elviteles Starbucks-koncepciónak: a sosem alvó amerikai metropolisz lakói imádnak appokon keresztül rendelni, ami egyszerűsíti a mindennapjaikat a pici, üres, kávézó tömegek nélküli kiszolgálással.

Ezeket olvastad már?

via Eater

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...