Ha érdekel, mi az igazi olasz ételek titka, látogass el te is Alessandro Manna workshopjára. A budapesti Casa Pomo D'oro-ban ugyanis magadnak gyúrhatod a tésztát! (x)
A céges buliuniverzum meséskönyvéből biztosan mind ismerünk kínos vagy nevetséges sztorikat. Túl részeg kollégák, vacak zene, még rosszabb kaja. Az unalmasnak, laposnak ígérkező céges bulikra, csapatépítőkre vagy akár nagyobb családi eseményekre mutatunk most egy alternatívát.
A Casa Pomo D'oroban jártunk, ahol Alessandro Manna séf vezénylésével egy igazán egyedi közösségi programon vettünk részt. Tésztát gyúrtunk, töltöttünk, és mindeközben baromi jól éreztük magunkat!
A Casa Pomo d’oro a Trattoria Pomo d’oro legújabb gyermeke. Egy élménykonyha, ami a budapesti Via Italia-n foglal helyet. Utóbbi egy utcányi olasz életérzést csempész a belváros forgatagába. A Casa Pomo D'oro-ban, Alessandro Manna executive chef segítségével profik és amatőrök egyedülálló gasztronómiai tapasztalatot szerezhetnek. A látványkonyha helyszíne lehet magánpartiknak, céges vacsoráknak, borkóstolóknak, de akár családi rendezvényeknek is.
Mi is a Casa Pomo D'oro?
"Mit jelent a casa? Otthon. Itt olyan, mintha otthon lennél, az asztal körülveszi a konyhát. Olyan itt lenni, mint amilyen otthon egy vasárnapi ebéd, amikor boldogok vagyunk, mert körülöttünk van a családunk. Azt akarom, hogy az összes ember, aki idejön, ugyanígy érezze magát. Lazuljatok! Ez a lényeg itt a Casa Pomo D'oroban" - mondta Alessandro Manna, miközben ügyes és kevésbé ügyes kollégáim a keze alá dolgoztak.
Általunk készített friss tagliatelle tészta
Friss tagliatelleés mángolddal, ricottávalés pecorinoval töltött cappellacci (sapkácska) született a kezeink alatt. Közben a séf vidáman mesélt gyerekkoráról, az olasz és svéd származásáról és arról, miért is igazán jók az olasz ételek. Elmondása szerint minden recept csak útmutatás, nem kell semmit sem pontosan betartani, hiszen mindenkinek más az ízlése. Ettől függetlenül van olyan, amiből nem enged, többek közt a bolognai-ról alkotott tévképzeteinket is helyre tette:
,,A bolognai az nem a spagettiról szól. Az tagliatelle mindig, és semmi más!"
Megtanulhattuk, hogy a száraz sajtokat fűszerezésre használják az olaszok, valamint azt is, hogy olajat tenni a tészta főzővizébe sületlenség. Nagyot nevettünk azon is, amit a tészta főzéséről tanított nekünk:
,,Mondják nekem, hogy a tésztát "al dentére" kell főzni. Nincs olyan külön, hogy al dente, a tésztát egyféleképpen lehet megcsinálni: jól."
Előételként friss mozzarella és olasz sonkák, frissen sült kenyér és ropogós koktélparadicsomok érkeztek, majd egy krémes karfiollevest kaptunk, ami merőben más volt, mint amit valaha kóstoltunk. Az általunk készített tésztákra rengeteg friss alapanyag került. Igazi autentikus olasz napunk volt, miközben nem keveset tanultunk is a szicíliai származású séftől.
Karfiolleves lilakarfiol-darabkákkal, savanyított hagymával, zellercsíkokkal, friss snidlinggel és zöld olajjal
Az olasz workshopon kívül egyébként tematikus gasztroestek, borvacsorák és főzőiskola is helyet kap a Casa Pomo D'oroban. Gyakran mondják, hogy minden családban a konyha a lakás szíve, és a baráti összejöveteleknél is a konyhában van mindig a legjobb hangulat.
Hát, mi is nagyon jót buliztunk itt, az Arany János utcai kis Olaszországban.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.
A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...
Legyen minél apróbb, minél édesebb, és legalább két tepsi készüljön belőle, mert hihetetlenül gyorsan elfogy. Ez az ismertetője egy igazán jó édes kis finomságnak az ünnepekre!
Segítünk, mit főzz ma! Lesz itt egy kicsit sem menzás sárgaborsó-főzelék, melyhez nem hús, hanem tojásfasírt jár, az édesség pedig mákkal és meggyel csábít.
Amikor melegíteni kezdjük a mézet, számos biokémiai változás történik az alapanyagban, ez tény. De ez azt is jelenti vajon, hogy a hőkezelés miatt kevésbé egészségessé vagy akár egyenesen károssá válik?
Lehet, hogy többen hallottátok már a neten keringő hírt, miszerint a bazsalikom káros lehet az egészségre a benne található anyagok miatt. De mennyi igaz ebből?
Húsos, húsmentes, szaftos, sokzöldséges, rakott vagy tepsibe dobálós... forró egytálételek sora vár titeket a héten, és persze leves és desszert is lesz hozzájuk!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...