Ha túlláttok a hawaii és songokus maszlagon, akkor most talán meg is kóstolhatjátok a budapesti pizzák Szent Grálját

Digó, pizza, pop up, Napoli! Ezek nem a scrabble játékmenetemhez kellenek, hanem eme szavak egy egészet alkotnak, amik ezen a hétvégén valóra is válnak a Szabadság téren!

Sokáig az életemben a Digó pizza olyan volt, mint a Yeti vagy a Loch Ness-i szörny: mindenki erről beszélt, de nem hogy nem ettem belőle, hanem még látni se láttam soha, mert mindig úgy érkeztem meg a helyszínre, hogy minden elfogyott. Jó, amúgy nyilván képeken és videón láttam, de az Instagram és társai most nem mérvadóak, oda ha behúzom rendesen a hasam és ráfeszítek, egyből én lehetek a HASHTAGzabkásaherceg, aki amúgy fitness instruktor, közben meg két pofára tolja a pörköltet, sörétes tarhonyával! Na de sicc, nem erről van itt most szó!

A lényeg, hogy viszont egyszer valamelyik fesztiválon hozzájutottam az első Digó pizza körömhöz, és azóta I’m in love, ahogy azt a jó belpesti, telepes arc mondja!

Egyszerűen lenyűgöz mai napig ez a “fast food”, hogy bedobják a srácok a pizzát a kemencébe, és tízes osztásokba mért másodpercek múlva, már húzzák is ki a kész pizzát. Medzsik!

Gondolom ez procedúra ilyen nápolyi sajátosság, de mivel ebben a technikai kérdésben nem vagyok 1000%-ban biztos, ezért inkább csak a profizmusukat áhítom, hogy mennyire ügyesek már.

Barokkos körmondataimat inkább zárni is szeretném, és arra biztatlak bennetek, hogy ha egy k****jó pizzát szeretnétek enni, és túlláttok a hawaii-songoku ködös maszlagon, akkor próbálkozzatok a Szabadság téren az Impostorban ezzel.

A Digó Pizza pop up-ot a hétvégén kinn megtaláljátok, és ha ügyes kis Indiana Jones vagy Lara Croftok vagytok, akkor talán még kóstolni is tudjátok a mostani budapesti pizzák Szent Grálját, de legalább megláthatjátok.

Vagy ha nem, akkor is fel a fejjel! Nekem is sokáig kellett várnom, hogy lássam a Yeti-t, aztán tessék, teljesen lenyűgözött. Azóta is, és most is a legendájukat hirdetem FELESLEGESEN, mert ugyebár a "jó bornak nem kell a cégér" - vagy mi.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Anyu húslevesének csak egy kihívója akad: a vietnami pho - Itt lehet a legfinomabbakat kóstolni az ízHUSZÁRok szerint

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...